Uzman Diyetisyen Gamze Şanlı Ak, alkolün ana yemeğe bedel olduğunu belirterek, alkolün 1 gramının 7 kalori içerdiğini söyledi.

Ak yaptığı açıklamada, alkolün 1 gramının, 7 kalori içerdiğini ve her içkinin alkol oranının farklı olduğunu ifade ederek, "Alkol oranı yüksek olanlar çok kalori içerirken, alkol oranı düşük olanlar ise daha az kalori içerirler. Örneğin, şarap yüzde 12-14 alkol içerirken, rakının alkol oranı ise yüzde 45’dir. Bu da demek oluyor ki, 1 duble rakı içtiğinizde 3 kadeh şarap içmiş kadar kalori alırsınız" diye konuştu.

Alkol aldığınız zamanda bir ana yemeğe bedel kalori alındığına dikkat çeken Ak şunları kaydetti:

"Alkol alındıktan sonraki gün alkolün vücudunuzda yaratacağı toksin ve ödemi atmak için, 1 yeşil elma, 1 salatalık, 1 havuç, yarım ceviz büyüklüğünde zencefil, 1 tatlı kaşığı keten tohumu ve yarım limon suyunu katı meyve sıkacağından geçirerek içmenizi öneriyorum. Gün içinde de bol limonlu ve taze naneli su tüketmek ve sebze ağırlıklı beslenmek yardımcı olacaktır."

Alkol almak ama aynı zamanda da daha az kalori almak isteyenlere de öneride bulunan Ak, "Beyaz şarabınızı, maden suyu ile karıştırarak için ve kırmızı şarabınızı veya rose tercih ise bol buzlu tercih edebilirsiniz" dedi.