Ameliyathane ekibinin ve yoğun bakım ünitelerinin en önemli parçası, hatta gizli kahramanları; anestezistler. Vazgeçilmez bir o kadar da önemli fakat gizli kalmış oyuncular. Her gün onlarca ameliyatın gerçekleşmesi için altyapıyı hazırlayan, ölümün eşiğinde olan hastaları hayata döndüren anestezi ekibi hayati bir iş yapmalarına rağmen gözden uzak görev yaparlar.  
 Bugün tıp literatüründe herkes tarafından kabul gören bir gerçek var ki; “anestezi olmasaydı cerrahi de olamazdı.” Ameliyathane de hastaya anestezi verilmeden ameliyatın başlaması mümkün değildir.
Karaman Devlet Hastanesi Anestezi sorumlu hekimi  Uz. Dr. Muhammed KORKUSUZ kendilerini ölüm ile kalım arasındaki ince çizginin köprübaşı memurları olarak gördüklerini, yaptıkları işin tüm zorluk ve risklerine rağmen mesleklerinin toplumda maalesef yeteri kadar tanınmadığını ve takdirden uzak kaldıklarını belirtti. 
Hastalara tedavi yöntemi olarak cerrahi önerildiğinde çoğu zaman ameliyat olmaktan değil, uyumaktan yani anesteziden korktuklarını ifade eden Uzm. Dr. KORKUSUZ ameliyata karar verilip, hasta anestezi hekimine yönlendirildiği andan itibaren anestezi uzmanının görevinin başladığını kaydetti.  
Anestezi Uzmanı Dr. Muhammed KORKUSUZ konuşmasında şunlara değindi:
“Hastasını muayene edip tetkik ve değerlendirmelerini yapar. İhtiyaç halinde diğer hekimlerle görüş alışverişi yaparak hastayı cerrahi işleme ve anesteziye hazırlar.
Anestezi uzmanı hastanın ve yapılacak ameliyatın özelliklerine göre, hasta ve cerrahın isteklerini de göz önünde tutarak en uygun anestezi yöntemini belirler. Gereken hazırlıkları yapar ve ameliyat sırasında tüm güvenlik önlemlerini alarak hastaya anestezi uygular. Cerrahi girişim süresince hastanın hayati fonksiyonlarını (kalp, akciğer, beyin, böbrek gibi) takip eder ve hastanın ihtiyacı olan ilaç, sıvı, kan vb. kayıplarını yerine koyar, ameliyat masasında ısınmasını sağlar. Ameliyat sonunda anestezinin etkileri ortadan kalkıncaya dek sorumlulukları devam eder. “
Karaman Devlet Hastanesinin anestezi ve anestezinin denetimindeki yoğun bakım hizmetlerinin 24 saat kesintisiz anestezi uzmanı hekimleri tarafından verildiğini aktaran Uzm. Dr. KORKUSUZ anestezi uzmanının görevinin sanıldığı gibi sadece ameliyatla sınırlı kalmadığını, uygulama alanlarının geniş ve çeşitli olduğuna dikkat çekti. 
“ Ameliyatlar,  yoğun bakım üniteleri, acil ve günübirlik girişimler (ağrısız doğum, ağrı tedavisi vs), tanısal radyolojik girişimler, gerekli durumlarda poliklinik ve servis katları ile ameliyat sonrası ağrıların dindirilmesi gibi pek çok alanda görev yapıyoruz. 
Yoğun bakımda bir sebeple kalp ve akciğer fonksiyonları durmuş hastaları yeniden canlandırarak altta yatan sebebini çözmeye ve tedavi etmeye çalışarak hastanelerdeki ölüme en yakın hastaları tekrar topluma kazandırmak için uğraşırız. Çok zor ve uzun bir süreç olan bu tedavi sürecinde ölümün eşiğinden dönen insanların ve yakınlarının mutluluğu ile beslenen anestezistler aynı zaman da ameliyat için anestezi verdikleri ve sorunsuz bir şekilde ameliyattan çıkan, şifaya ulaşan hastaların sevinci ile de bu mutluluğu taçlandırırlar.” diye konuştu. 
Anestezi Uzmanı Dr. Muhammed KORKUSUZ son olarak “ doğumdan ölüme kadar hayat yolculuğunun önemli bir durağında, insanların bulunmaktan korktukları yerde, onları güler yüzüyle karşılayacak olan anestezi uzmanları diyor ki: “Bir insanın hayatını kurtardığında kahraman olursun, hastaya sevecen yaklaştığında iyi doktor olursun, bakımda bilimsel yöntemleri kullandığında uzman olursun, bunların üçünü de yaptığın zaman ANESTEZİST olursun…”