Emzirme Haftası nedeniyle Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte anne adayları yarıştı.

Salih Tozan Kültür Merkezi’nde düzenlenen Emzirme Haftası etkinliği Balıkesir Halk Sağlığı Müdürü Dr.Hakkı Özçaban’ın konuşmasıyla başladı. Anne sütü ile beslemenin çocuk sağlığı ve gelişmesi açısından çok önemli olduğuna vurgu yapan Dr.Özçaban "Ülkemiz nüfusunda yüzde 35 ’ini oluşturan 0-14 yaş çocuklarda ölüm nedenleri arasında beslenme yetersizliği ön sıralarda yer almaktadır. Doğumdan sonraki ilk yarım saat içinde bebek emzirilmeye başlanmalıdır.Kolostrum denilen ağız sütü mutlaka bebeğe verilmedir" dedi.

Emzirmenin anne sağlığı açısından büyük önem taşıdığını hatırlatan Dr.Özçaban, "Emzirme anne ile bebek arasındaki ilişkiyi güçlendirir. Emziren anneler annelikten daha fazla haz alır ve kendilerine olan güven daha fazla artar. Dünya Sağlık Örgütü ilk 6 ay tüm bebekelerin sadece anne sütü almasını önermektedir. Ek gıdalar 6 aydan sonra başlanmalı ve emzirme bunlarla birlikte 2 yaşına kadar devam ettirilmesi önerilmektedir. Tüm dünyada ilk 6 ay sadece anne sütü daha sonrada ek gıdalar ile emzirmenin devamı sağlanabilirse yılda 1 milyon bebeğin ölümünün önleneceği saptanmıştır. Anne sütünün desteklenmesi programı kapsamında yürüttüğümüz çalışmalarımız ile 2003 yılında Balıkesir Türkiye’de Bebek Dostu İl seçilen ilk illerden biri olmuştur. İlimiz 2009 yılında da yine bu konudaki çalışmalarıyla Altın Bebek Dostu İl unvanını almaya hak kazanmıştır" şeklinde konuştu.

Vali Yardımcısı Nusret Şahin’in konuşmasının ardından anne sütünün önemi temalı sunum izlendi. Anne adaylarının katıldığı yarışmada büyük heyecan içinde geçti. Op. Dr. Hikmet Şahin, Dr.Arzu Yılkan ve Erdem Karaduman’ın jüriliğini yaptığı yarışmada 12 soru sonunda aldığı 94 puanla rakiplerini geride bırakan Nurgül Duran birinci, 93 puanla Zeynep Gülmüş ikinci ve 91 puanla Fatma Işık üçüncü oldu. Yarışmacı Nurgül Duran’a birincilik ödülü olarak 100 liralık hediye çekini Vali Yarımcısı Nusret Şahin verdi. Etkinlik ödül töreniyle sona erdi.