Karaman Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, ‘’Karaman Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 17-18.01.2017 tarihlerinde İl genelinde çalışan Aile Hekimlerimize yönelik Akılcı İlaç Kullanımı ve Akılcı Antibiyotik Kullanımı Eğitimi düzenlenmiştir. Eğitim, Kamu Hastaneler Birliği Karaman Devlet Hastanesi Enfeksiyon ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Kadir Çağatay BİÇER tarafından verilmiş olup, eğitimde sık görülen üst solunum yolu enfeksiyonlarından tonsillofarenjit (grip, soğuk algınlığı) hastalığında etkenin viral veya bakteriyel olduğunu tespit etmede kullanılacak Hızlı Antijen Testi dediğimiz tanı testinin de tanıtımı yapılmış ve nasıl kullanılacağı anlatılmıştır.

Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak bu testlerin il genelinde aile hekimlerimize ve ilçe entegre hastanelerimize, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı hastanelerine dağıtımları yapılmıştır. Antibiyotiğin Doğru Kullanımı Eylem Planı kapsamında ilimizdeki sağlık tesislerimizde asılmak ve dağıtılmak üzere afiş ve broşür bastırılarak dağıtımları yapılmıştır. Sağlık kurumlarında, televizyon ekranlarında Bakanlığımızca hazırlanan kamu spotları yayınlanmıştır. Karaman Belediyesi ile görüşülerek tüm otobüs duraklarına afişlerimiz asılarak halkımızın bilinç düzeyini yükseltmek için akılcı antibiyotik kullanımı konusunda faaliyetler yürütülmüştür.

Vatandaşlarımızda gereksiz antibiyotik kullanımının önüne geçmek için soğuk algınlığı ve grip ve benzeri durumlarında sağlık kuruluşlarına başvurduğunda mutlaka bu testin yapılmasını hekimlerden talep etmelerini istiyoruz.’’ denildi.