Yaşı ve hastalıklarından dolayı yüksek risk grubunda olduğu gerekçesiyle, çeşitli sağlık kuruluşlarında ameliyata alınmayan Ayşe Niğdelioğlu, spinal anestezi yöntemi ile safra kesesi ameliyatı yapılarak sağlığına kavuşturuldu. 90 yaşındaki hasta ameliyat sonrası kendisine "Prensesim" diye hitap eden doktoruna teşekkür etti.

KONTROLLÜ BİR ŞEKİLDE AMELİYATA ALINDI

Derdine derman arayışını sağlık kuruluşlarını dolaşarak sürdüren Ayşe Niğdelioğlu, Özel Adana Ortadoğu Hastanesi’ne başvurdu. Tıkanma ihtarı, sarılık, safra kesesinde taş, kalp problemleri gibi birçok olumsuzluğa rağmen Genel Cerrahi Uzm. Op. Dr. Mehmet Bayrak ve Prof. Dr. Ömer Alabaz tarafından kontrollü bir şekilde ameliyata alınan Niğdelioğlu, geçirdiği başarılı operasyonların ardından hayata yeniden tutundu.

YÜKSEK DERECEDE RİSKLİ BİR HASTA

Hastayı taburcu ettikten sonra evinde ziyaretine giden Genel Cerrahi Uzm. Op. Dr. Mehmet Bayrak, "Prensesim" dediği Ayşe Niğdelioğlu’nu önce poliklinikte gördüğünü belirterek "Ayşe teyzenin birçok hastalığı var. En önemlisi kalp atım gücü yüzde 15’ler de idi. Yani yüksek derecede riskli bir hasta olduğu için genel anestezi uygulanamazdı. Biz de öncelikle Ayşe teyzeye ERCP yaparak kanala düşen taşı aldık. Daha sonra spinal anestezi yöntemi ile belden aşağısı uyuşturuldu ve uyutmadan safra kesesi operasyonu başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.” dedi.

KONUŞARAK OPERASYON YAPIYORUZ

Bu derece yüksek riskli bir hastayı sağlığına kavuşturduklarından dolayı hastane yönetimi olarak son derece mutlu olduklarını ifade eden Dr. Mehmet Bayrak, “Bölgede bu tür operasyonları hastanemizde yapıyoruz. Spinal anestezi dediğimiz yöntem ile hastayla ameliyat esnasında konuşarak safra kesesi operasyonunu yapıyoruz. Hasta genel anestezi almadığı için, çok hızlı bir şekilde sağlığına kavuşuyor. Böylelikle genel anesteziye bağlı komplikasyonları da büyük ölçüde ortadan kaldırmış oluyoruz” diye konuştu.

SON DERECE GÜVENLİ BİR YÖNTEM

Spinal anestezi yöntemi ile 200’ün üzerinde safra kesesi ameliyatı yaptığını söylen Dr. Mehmet Bayrak, konuşmasına şöyle devam etti:

“Ameliyattan bir gün sonra taburcu ettiğimiz hastalar var. Genel anestezinin uygulanamadığı yüksek risk grubunda olan hastalara uyguladığımız son derece güvenli bir yöntem.”

Yeniden sağlığına kavuşmanın verdiği mutluluğu dile getiren Ayşe Niğdelioğlu, “Doktorum Mehmet Bayrak’a, hastane yönetimine ve çalışanlarına çok teşekkür ederim. Sayelerinde yeniden sağlığıma kavuştum” dedi.