Varis toplardamarların genişlemesi, kapakçığındaki yetmezlik olarak tanımlanır.

VARİSİN BELİRTİLERİ NELERDİR?

– Bacaklarda mavi mor şişlikler
– Özellikle ayakta durmakla artan ağrı
– Tam olarak “ağrı” şeklinde tarif edilemeyen huzursuzluk hissi
– Çabuk yorulma ve bacaklarda ağırlık hissi
– Bacaklarda şişlik
– Bacaklarda uyuşukluk
– Gece krampları
– Kaşınma

VARİS TEŞHİSİ NASIL KONUR?

Doktorun hastaya yapacağı gözlem, fizik muayene ve bacağıyla ilgili bir takım ölçümler, varis konusunda temel teşhisi koydurur.

VARİS TEDAVİSİ NASIL YAPILMAKTADIR?

Ameliyat gerekliliği olmayan hastalarda varis corabı, skleroterapi ve ilaç tedavisi gibi yöntemlerle takip edilebilirken; ameliyat gerekliliği olan hastalarda varisli damarın çıkarılması ya da bozuk olan kapakçıkların onarılması en geleneksel yöntemdir.
 Ancak gelişen teknoloji sayesinde ameliyat gereksiz ve zahmetlidir. Hem de iyileşmesi uzun sürer.

Yeni gelişen ameliyat yöntemlerinden Lazerle tedavi yönteminde damar içine bir katater yerleştirilmekte ve lazer cihazından bir ışın gönderilerek damar yakılmaktadır.
Radyofrekans yönteminde ise yine bir katater yardımı ile damar içine radyo dalgaları gönderilir.
 Bu esnada bir ısı oluşur ve damar yakılmış olur. Bu işlemler esnasında sadece lokal anestezi kullanılır ve hastalar günübirlik tedavi olup hastaneden çıkabilirler.

VARİS HASTALIĞI ESTETİK KAYGI DOĞURUR MU?
Son olarak eklemek istediğim varisin aynı zamanda estetik bir problem olmasıdır. Özellikle bayanlarda estetik kaygılar da medikal problem kadar ciddi sıkıntı doğurur. Hastanın özel yaşantısının etkileneceği bir durum meydana getirir. Hastalar yazın kıyafet seçiminde zorlanır, denize gitmek istemez, bu da psikolojik sıkıntılar doğurur. Oysaki güzel bacaklara sahip olmak herkesin hakkıdır! Bu kadar sıkıntıya girmeden, sadece birkaç seansta bu tür problemlerden kurtulmak artık mümkün!

Teknoloji geliştikçe her alanda olduğu gibi tıp alanında da yenilikler meydana geldi. Varislerden kurtulmak EVLA ya da köpük skleroterapi ile artık rüya değil; elinizin altında.

Tüm bunlara ulaşmak bu kadar kolayken psikolojik olarak sıkıntıya düşmenize hiç gerek yok! Önemli olan konusunda uzman bir doktora ulaşıp bir an önce tedavinize başlamanızdır.