2018-2023 Uyuşturucu ile Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı kapsamında madde bağımlılığı ile ilgili sunulan hizmetlerin daha güçlendirilmesi amacıyla düzenlenen kurum içi eğitim ve vatandaşlara yönelik farkındalık çalışmalarının yanı sıra kurum ve kuruluşlardan gelen talepler doğrultusunda da “Bağımlılıkla Mücadele” konulu eğitimler devam ediyor.

Bu kapsamda, Denetimli Serbestlik Yükümlülerine yönelik İl Sağlık Müdürlüğü tarafından eğitim düzenlendi. Ayrıca İlimizde faaliyetine başlayan YEDAM (Yeşilay Danışmanlık Merkezi) uzmanları tarafından tanıtıldı.

Bağımlılıkla mücadele alanında tedavi, müdahale ve danışmanlık temelinde; uyuşturucu ve uyarıcı maddelerin zararları, uyuşturucu madde kullanım sonucu ruhsal ve fizyolojik değişiklikler konularında Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Uzm. Dr. Okan İmre, bağımlılıkla mücadele tedavi süreçlerinde mevzuat, ilişkili kurumlar ve danışmanlık konusunda, İl Sağlık Müdürlüğü’nden Sosyolog Ali İmran Aksu’da eğitime katılarak bilgiler verdi.

Ayrıca YEDAM (Yeşilay Danışmanlık Merkezi) uzmanlarından Sosyal Hizmet Uzmanı Fazilet Özsayan merkezin işleyişiyle ilgili bilgiler aktardı.