Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2’nci Uluslararası Türkiye Sağlık Mezunları Kurultayı’na katıldı. Müezzinoğlu, 400 yabancı ülke vatandaşının Türkiye’de ücretsiz tedavi olabilmesi için yasal düzenleme yaptıklarını söyledi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Polat Renaissance Otel’de düzenlenen 2’nci Türkiye Sağlık Mezunları Kurultayı’na katıldı. Kurultaya Bakan Müezzinoğlu’nun yanı sıra, yurtdışından birçok bakan katıldı.

Bakan Müezzinoğlu, Türkiye’nin önümüzdeki yıllarda sağlık tüketicisi olmanın ötesinde sağlık üreticisi bir ülke konumunda olacağını belirterek “Türkiye ilaç sanayinde dünyaya hizmet sunabilmeyi, yalnız tüketen değil üretebilen, bu alanlarda da hem kendi insanına hem de insanlığa hizmet etmeyi ve gönül coğrafyasında ki insanları sömüren anlayışlara da dur diyebilmeyi merkezine almış durumdayız. O nedenle Türkiye sağlık bilimleri enstitüsü başkanlığını kurduk ve yasalaştırdık” dedi.

“Biz ilk emri ‘oku’ diyen bir inancın mensuplarıyız” diyen Bakan Mehmet Müezzinoğlu, “Birilerinin insanlığı gönül coğrafyasındaki insanlarımızı daha fazla sömürmesine rıza gösteremeyiz. Biz ilk emri ‘oku’ diyen bir inancın mensuplarıyız. Dolayısıyla ilim Çin’de de olsa onu bulun diyen bir medeniyet anlayışının mensuplarıyız. O nedenle Tanzanya da ki Albinolu çocukların istismar ediliyor olması onların belirli amaçlarla organlarının nedeniyle öldürülüyor olması Müslüman’ı ve hayat felsefesi insanı merkeze alan bir anlayışı mutlaka zorunlu kılar. O zorunluluğu yerine getirebilmek gayreti içerisinde olmak zorundayız. İnanıyorum ki önümüzdeki süreçte gerek TİKA gerekse Yurtdışı Türkler Başkanlığımız o anlamdaki sorumluklarını nasıl geçtiğimiz yıllar da her geçen gün arttırarak devam ettirdilerse önümüzdeki süreçte de artırarak devam edeceğine inanıyoruz” dedi.

“400 YABANCI ÜLKE VATANDAŞINI ÜCRETSİZ TEDAVİ EDECEĞİZ”

400 yabancı ülke vatandaşını ücretsiz tedavi edeceklerini kaydeden Bakan Müezzinoğlu, “Pek çok gönül dostu ülkemizle ve Türkiye’nin sağlık alanında geldiği noktalarda anlaşmalar yaparak bazı ülkelerle 100, bazı ülkelerle 150 hastanın Türkiye’deki tedavilerini iki ülke arasındaki anlaşmalar çerçevesinde yapıyoruz. Gönül dostu ülkelerimizde zaman zaman anlaşma olmadığı için bizi üzüyordu. Bizim manen sorumluluğumuzu arttırıyordu. Bu yılbaşında yaptığımız bir yasal düzenlemeyle her yıl 400 yabancı ülke vatandaşı olan kardeşlerimizin Türkiye’de ücretsiz tedavi yapılabilmesi için yasal düzenleme yaptık. Bu yıl 300 civarında değişik ülkelerden gelen kardeşlerimizin tedavilerini yaptık. Buna iki tane refakatçinin de mali sorumluluklarını üstlendik. Biz diyoruz ki bu gönül coğrafyasında ki insanlar asla mağdur olmasın asla çaresiz kalmasın. Onlara uzanan ellerin olmadığı gibi bir algı da olmasınlar” şeklinde konuştu.

“Biz rahmet ve bereket medeniyetinin mensuplarıyız” diyen Müezzinoğlu, “Birlikte zenginliklerimizin çok olduğuna inanıyorum aynı zamanda yalnız matematik medeniyetinin mensupları değiliz. Biz rahmet ve bereket medeniyetinin mensuplarıyız dolayısıyla harcadığımız paradan hayıflanacak değiliz bu kadar parayla ne kadar hayırlı ve bereketli bir iş yaptık diyerek bunun onurunu yaşamak istiyoruz” diye konuştu