Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, 27-28 Ekim 2014 tarihlerinde İtalya’nın Başkenti Roma’da düzenlenen “Akdeniz’de Sağlık Konferansı”na katılacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Akdeniz’de Sağlık Konferansı” Temmuz - Aralık 2014 tarihleri arasında AB Dönem Başkanlığı görevini üstlenen İtalya tarafından düzenlendiği belirtilerek Konferansa AB Üye ülkelerin yanı sıra aday ve potansiyel aday ülkelerin Sağlık Bakanları da davetli olduğu kaydedildi.

Aday ülke olması nedeniyle, dönem başkanlıkları kapsamında sağlık konusunda gerçekleştirilen toplantılara Sağlık Bakanı ve Bakanlık üst düzey yetkililerin de davet edildikleri kaydedilerek şöyle denildi:

“Söz konusu konferansta Sağlık ve Göç, Yaşam Tarzı, Antimikrobiyal Direnç ve Uluslararası Sağlık Tüzüğü konuları çerçevesinde Akdeniz Bölgesi’nin ortak sağlık sorunları görüşülecektir.

Konferansın ilk günü akademisyenler ve uluslararası kuruluşların da katılımıyla gündem konularına ilişkin teknik çalışmalar yapılacak. İkinci günde ise katılımcı ülkelerin Sağlık Bakanlarının bir araya geleceği yuvarlak masa toplantıları gerçekleştirilecektir.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi’ne 6 aylık sürelerle üye ülkeler başkanlık etmektedir. Bu görevi üstlenen ülkeler, öncelikli olarak belirlenen konuları görüşmek üzere üst düzey toplantılar düzenlemektedir. AB, yetki alanına giren konularda bakanlıklar düzeyinde toplantılar düzenlenmesinin yanı sıra dönemin ihtiyaçları doğrultusunda ek konularda da organizasyonlar gerçekleştirilmektedir.”