ANTALYA (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde çift kol nakli yapılan Mustafa Sağır'ı ziyaret etti.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Antalya'ya gelen Müezzinoğlu, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi girişinde Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Ünal, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlenen Özkan, aynı bölümde öğretim üyesi eşi Prof. Dr. Ömer Özkan ve Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı tarafından karşılandı.

Müezzinoğlu, çift kol nakli yapılan Mustafa Sağır'ı ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Bakan Müezzinoğlu, kol nakli olan Mustafa Sağır'ın sağlık durumunun da iyi olduğunu vurgulayarak, "Hayata daha pozitif tutunmasıyla ilgili, tıbbın imkanlarından en üst düzeyde istifade edebilmenin huzuru ve mutluluğu hastanın yüzünden ve gözlerinden de okunabiliyor. Birçok vakamızı gördük, yapılabilecek çok iş var. Çok iş yapan ekibi tebrik ediyorum, çok işler yapmaları için de yanlarında olduğumu ifade etmek istiyorum" dedi.

'Sol kolumu, işaret parmağımı hissediyorum, kıpırdatıyorum'

Kol nakli yapılan Mustafa Sağır daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, yıllarca kollarının hayalini kurduğunu ancak durumuna hep şükrettiğini anlattı.

Sağır, "Bu nakli şükrüme bağlıyorum. Sol kolumu, işaret parmağımı hissediyorum, kıpırdatıyorum. Çok mutluyum, bu duyguyu yaşamayan anlayamaz. Çok teşekkür ederim herkese. Bir babam bir annem vardı, iki babam iki annem oldu. Onlar da benim ailemdir. İki, üç gün sonra ailem gelecek, bağış yapan aileyi ziyaret edecekler" diye konuştu.