Antalya’da yaşayan Mehmet-Derya Cunduz çiftinin, milyonda bir görülen ve tedavisi bulunmayan Tay-Sachs (Enzim eksikliği) hastalığı teşhisi konulan 22 aylık kızları Azra Cunduz’un hastalığına dikkat çekmek amacıyla gökyüzüne yüzlerce balon bırakıldı.

Mehmet Cunduz ile Derya Cunduz çiftinin, milyonda bir görülen ve tedavisi bulunmayan Tay-Sachs hastası 22 aylık kızları Azra Cunduz’un son dönemini rahat bir ortamda geçirmesi için yaptığı yardım çağrısına tüm Türkiye’den ve yurt dışında yaşayan hayırseverlerden yardım yağmıştı.

Cunduz ailesi, Tay-Sahs hastalığına dikkat çekmek amacıyla yakınları ve sosyal paylaşım siteleri üzerinden çağrıda bulundu. Ailenin çağrısına yüzlerce kişiden cevap geldi. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan yüzlerce kişi balonları şişirerek, üzerine Azra’nın ismini yazdı. ‘Azra Cunduz ve tüm Tay Sachs hastası çocuklar için gökyüzüne bir balon da sen bırak’ pankartı açıldı.

Mutluluk ve hüznü bir arada yaşayan baba Mehmet Cunduz, Tay Sacsh hastası kızının sesini duyurmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

HASTALIĞA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN BALON

Tay Sachs hastası çocuklara ilgi gösterilmesi gerektiğini ifade eden Cunduz, “Tüm hasta çocukların iyileşmesini istiyoruz. Sesimizi duyurmak istedik. Elimizden geldiğince çocuklarımızı iyi yaşatmaya çalışacağız. Bu etkinliğin, burada sınırlı kalmasını istemiyoruz. Yurt içi veya yurt dışında herkes bu etkinliğe katılabilir. Fotoğraf veya videoları Azra Cunduz’un adresinden paylaşabilirler. İstiyoruz ki bu hastalık herkes tarafından önemsensin. Bu bizi çok mutlu eder” diye konuştu.

Katılımın yoğun olduğunu söyleyen Cunduz, gökyüzüne 300 adet balon bırakıldığını kaydetti.

"BİZDEN SONRAKİ AİLELERİN CANI YANMASIN"

Anne Derya Cunduz ise çocukların ölmesini istemediklerini belirterek, “Anneler acı çekmesin. Allah hiç kimseyi evladı ile sınamasın. Çok ağır bir hastalık tedavisinin bulunmasını istiyorum. Adı konulan bir hastalığın tedavisinin olmaması bizleri çok üzüyor. Bu etkinliği biz başlattık. Belki bizim kızımıza işe yaramayacak ama bizden sonraki ailelerin canı yanmasın. Bir annenin evladının gözünün önünde erimesi kadar zor bir şey yok. Hiçbir anne evlatsız kalmasın” dedi.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Cunduz çiftinin konuşmaları esnasında duygusal anlar yaşandı. Çocukların da katıldığı etkinlikte bazı annelerin ağladığı görüldü.

Konuşmaların ardından yüzlerce renkli balon gökyüzüne bırakıldı. Ayrıca etkinliğe katılanlar Azra ile hatıra fotoğrafı çektirdi.