Doç.Dr.Ahmet Aslan, konferansa kendini tanıtarak, 32 yıllık tıp deneyimini özetleyerek başladı. Tıp tanımı ve Hipokrat yemini anlamı ile devam edip Tıp Fakülteleri hakkında bilgiler verdi. Tıp Fakülte eğitimi sırasında karşılaşacakları sorunları özetledi. 
Doç.Dr. Aslan: “ Günümüzde Türkiye’de her 573 kişiye bir doktor düşmektedir, bu oran dünya ortalamasına eşit bir değerdir, fakat gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında az gibi görülmektedir. Fakat gelişmiş toplumların yaş ortalamasına baktığımızda doktor açığımız fazla görülmemektedir.” dedi. Tıp Fakültelerini hekimliği seven, başarılı ve psikolojik olarak hazır  öğrencilerin seçmesi gerektiğini; hekimlikte hatanın olamayacağını vurguladı.
Hipokrat yemini hakkında bilgi vererek bunun; hekimlerin hak ve yetkileri kötüye kullanmayacağına, hayatlarını insanlık hizmetlerine adayacaklarına, insan hayatına mutlak surette saygı göstereceklerine ve bilgilerini insanlık aleyhinde kullanmayacaklarına; din, milliyet, cinsiyet, ırk ve parti farklarının görevleri ile vicdanları arasına girmesine izin vermeyeceklerine namusları ve şerefleri üzerine ettikleri bir yemin olduğunu ekledi.