Sağlık Bakanlığınca 1991 yılından bu yana yürütülen “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” kapsamında “Altın Bebek Dostu İl” unvanına sahip olan ilimizde Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Ermenek Devlet Hastanesi ziyaret edilerek yıllık değerlendirmeleri yapıldı.

Konuyla ilgili olarak Karaman İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sağlık Bakanlığınca bebek ve çocuk sağlığına yönelik olarak sağlıklı beslenmede doğru uygulamaların yerleştirilmesi, emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi için, 1991 yılından bu yana “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” yürütülmektedir.

Bu program kapsamında ilimiz “Altın Bebek Dostu İl” unvanına sahiptir. Unvan gerekliliğinin aksatılmadan yürütülmesi ve sürdürülebilirliğin sağlanması amacı ile Halk Sağlığı Başkanlığı ÇEKÜS Birimi personelleri tarafından 13 Ekim 2021 tarihinde Ermenek Devlet Hastanesi, 15 Ekim 2021 tarihinde de Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ziyaret edilerek yıllık değerlendirmeleri yapılmıştır.

Hastanelerimizin Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürleri ve diğer Bebek Dostu Hastane Komite Üyeleri ile birlikte programın aktif olarak yürütüldüğü Doğum Servisi, Doğum Salonu, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi ve Gebe okulu vb. birimler ziyaret edilmiş, bebek dostu hastane kriterlerine uygunluk ve programın sürdürülebilirliği değerlendirilerek bakanlığa raporlanmıştır.”