Karaman Devlet Hastanesinin tıbbi ve fiziki koşullarının uygunluğu gurbetçi vatandaşlarımız için de cazibe haline geliyor.  Gerek hekimlerimizin bilgi ve tecrübesi, gerekse otelcilik hizmetlerindeki başarı sebebiyle yurt dışından tatile gelen vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinde tercih haline geliyor.
Yurt dışında ameliyat önerilen ancak tercihini Karaman Devlet Hastanesinde kullanan hasta hakkında bilgi veren Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Murat DEMİR Y. Ç isimli hastanın el ve koltuk altında aşırı terleme (hiperhidrozis) şikâyeti ile kendilerine başvurduğunu, hastaya yurt dışında operasyon önerildiğini ancak orada operasyonu kabul etmediğini belirtti. Daha önceden yine aynı hastanın bir yakınına aynı ameliyatı gerçekleştirdikleri vurgulayan Murat DEMİR  “bu nedenle hasta tatile geldiğinde Karaman Devlet Hastanesinde ameliyat olmayı tercih etti.” Dedi.  Yapılan muayene ve tetkiklerin sonunda hastaneye yatırılarak koltukaltındaki çift taraflı ter bezlerini uyaran sinirlerin bloke edildiğini (bilateral torakal sempatektomi) anlattı. Devre dışı bırakılan bu sinirin vücuda başka herhangi bir olumsuz etkisinin olmadığına dikkati çekerek sinirin sonradan devre dışı kalmasından dolayı herhangi bir hastalığın oluşmadığını da dile getirdi.
Op. Dr. DEMİR “Hastamız geldiğinde el ve koltuk altı terlemesinin günlük aktivitesini, psikolojik durumunu ve sosyal yaşantısını etkilediğini ifade etti. Yaptığımız cerrahi işlem genel anestezi altında yaklaşık 30 dakika sürüyor. Hastamızı hastanede bir gece misafir ettik. Ertesi gün taburcu oldu. Kontrole geldiğinde hayatından son derece memnundu” şeklinde konuştu.