Giresun’da evde temizlik yaparken kafasını çarpan Şazime Pekdemir, başvurduğu hastanede yapılan tetkiklerinin sonucunda beyninde bir tümör olduğunu tesadüfen öğrendi. Bunun üzerine daha önce kardeşinin de ameliyat olduğu Medical Park Ordu Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Özgür Çağlar Sayın’a başvuran Şazime Pekdemir, burada geçirdiği başarılı bir operasyon sonucunda sağlığına kavuştu.

Giresun’un Bulancak ilçesinde yaşayan 70 yaşındaki ev hanımı Şazime Pekdemir, evinde temizlik yaparken kafasını vurduğu için yaşadığı yerde bulunan bir hastaneye başvurdu. Burada yapılan tetkiklerinin sonucunda beyninde bir tümör olduğu anlaşıldı ve ameliyat olması gerektiği söylendi. Medical Park Ordu Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Özgür Çağlar Sayın’a başvuran Pekdemir’in yapılan tetkikleri sonunda ameliyata karar verildi. Başarılı geçen bir ameliyat sonucunda sağlığına kavuştu.

TÜMÖR ALINMAZSA FELÇ OLABİLİRDİ

Operasyonu gerçekleştiren Medical Park Ordu Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi ekibinden Opr. Dr. Özgür Çağlar Sayın, hastanın MR’ında beynin ön lobunda derin yerleşimli, ana damarlara komşu bir tümör tespit ettiklerini belirterek, “Tümörün alınması gerekiyordu ama oldukça riskli bir bölgedeydi. Hasta ameliyat olmasa ilerde tümör büyüyerek damarlara bası yapabilir, felç olabilir, beyin kanaması geçirebilirdi. Tümör riskli bir bölgede olduğundan bu operasyonu gerçekleştirebilmek için uygun ekipmanlar ve deneyimli bir ekip çalışması gerekir. Bizde hastanemizde bu koşulları sağladığımız için hastamızı ameliyata aldık ve tümörü başarıyla çıkardık. Operasyon sırasında da oluşabilecek komplikasyonların hiçbiri yaşanmadı. Hastamızın durumu şu anda gayet iyi ve hastamızı kontrollerine gelmek üzere hastanemizden sağlığına kavuşmuş bir şekilde taburcu ettik” dedi.

Şazime Pekdemir ise “Beynimde bir tümör ile yaşadığımı tesadüfen öğrendim. Bu yaşıma kadar hiçbir şikayetim yoktu. Kafamı çarpmasam, belki uzun yıllar öğrenemeyecektim ve çok daha kötü sağlık sorunları ile karşılaşacaktım. Şu an çok iyiyim. Başta doktoruma ve tedavim süresince benimle ilgilenen hastane personeline çok teşekkür ederim” diye konuştu.