"Uluslararası İlaç ve Eczacılık Kongresi" bu yıl 28-30 Kasım 2014 tarihleri arasında İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.

Eczacılık ve ilaç sektörünün mücadele ettiği sorunların masaya yatırılacağı kongreye eczacılar, eczacılık öğrencileri ve eczane teknisyenlerinin katılımı bekleniyor. Herhangi bir ücretin alınmayacağı kongre için, www.ivekkongre.com adresinden önceden kayıt yaptırılabilecek.

Eczacılık mesleğinin ve ilaç sektörünün sorunlarına çözüm bulmak amacıyla gerçekleştirilecek kongre hakkında açıklamalarda bulunan İVEK Kongre Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Mahmut Tokaç, “Eczacılık ve ilaç sektörü uzun yıllardır çok önemli sorunlarla mücadele etmektedir. Eczacılarımız mesleklerini icra ederken gelecek kaygıları olmadan en iyi ilaç ve eczacılık hizmetini hastalarına sunmak istemektedirler. Kongremizin amacı, serbest, hastane, kamuda çalışan, akademik eczacılarımızı ve eczacılık öğrencilerimizi, ilaç endüstrimizi, bürokratlarımızı bir araya getirerek eczacılık mesleğinin ve ilaç endüstrisinin sorunlarını ve çözüm önerilerini hep birlikte oluşturabilmektir. Aynı zamanda mesleğin geleceği eczacı adaylarımızın bilgi birikimlerini bugünden artırmak, mesleğe sahip çıkmalarını sağlamaktır” dedi.

“TÜRKİYE’NİN İLAÇTA 2023 HEDEFLERİNE ULAŞMASINA KATKI SAĞLAYACAK”

Kongrenin Türkiye’nin ilaçta 2023 hedeflerine ulaşmasında önemli katkıda bulunacağını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Mahmut Tokaç, “Türkiye’nin ilaçta 2023 hedeflerine ulaşmasında önemli katkıda bulunacak stratejik konumdaki ilaç sektörümüz, sorunlarını dile getirmeyi, çözüm önerilerini bürokratlarımızla birlikte tartışmayı ve belirsizlikleri gidermeyi beklemektedir. Bunları yaparken ulusal ve uluslararası tecrübelere sahip değerli katılımcıların görüşlerinin de alınmasının çok önemli olduğunun farkındayız” diye konuştu.

Katılımcıları bilimsel bir programın beklediği söyleyen Tokaç, “Kongre için öncelikle bilimsel bir komite ve bir de organizasyon komitesi oluşturduk. Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Gümüşel hocamızın başkanlığında yoğun bir gayretle kongremizi bu aşamaya kadar getirdik. İlk sefer olması ve devamının teminine zemin hazırlayacağını umduğumuzdan bu kongrede ele alınmadık konu bırakmamaya gayret ettik. Dolu dolu bilimsel bir program oluşturduğumuza inanıyoruz” ifadelerini kullandı.