Karaman Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklama :

 Dermador ve Laxom Markalı Ürünler Hakkında Duyuru

“Mimoza Yapım Prodüksiyon Paz. Ltd. Şti.” isimli firmanın Bakanlığımıza “kozmetik ürün” olduğunu beyan etmek suretiyle bildirimini yaptığı “Dermador” ve “Laxom” markalı ürünlerin kozmetik amacı dışında tedaviye yönelik, endikasyon ibareleriyle reklam, tanıtım ve satışının gerçekleştirildiği tespit edilmiş ve Bakanlığımızca gerekli işlemler başlatılmıştır.
 
              Vatandaşlarımızın farklı internet siteleri üzerinden;
 
              - “Dermador Sedef Kür Seti”: sedef, egzema, mantar, sivilce, yara, yanık vb. tedavisi, vücuttaki negatif enerjinin azalması,
 
              - “Laxom Saç Bakım Seti”: %100 bitkisel, saçların tekrar çıkmasını sağlayan yöntem, saç çıkarıcı vb.,
 
              - “Smart Naturel Women Sprey”: vagina yapılandırıcı ve daraltıcı sprey vb. gibi iddia ve ibarelerle satışa sunulan, Bakanlığımızca ruhsatlandırılmamış ürünlere itibar etmemeleri, rahatsızlıklarında hekime başvurmaları ve bu konuya hassasiyet göstermeleri gerekmektedir.
            Kamuoyuna duyurulur.

Kaş ve Kirpik Ürünleri Hakkında Duyuru

               Son zamanlarda bazı kaş ve kirpik ürünlerinin “kirpik uzatıcı” iddiayla gerek internet ve gerekse satış noktaları üzerinden tüketicinin kullanımına sunulduğu tespit edilmiştir.
 
               “Kirpik uzatma” vücudun fizyolojik fonksiyonlarına bariz etki gerektiren bir işlem olup “kozmetik” tanım ve kapsamının dışındadır.
 
               Bu türden ürünlerin etkinliğine ve güvenliğine ilişkin şimdiye kadar Bakanlığımıza sunulmuş ve ilgili Bilimsel Komisyon değerlendirmesinden geçmiş bilimsel literatür bulunmamaktadır. Ayrıca bu ürünlerin Bakanlığımızca düzenlenmiş herhangi bir izin/ onay/ sertifika vb. belgesi de yoktur.
 
               Vatandaşlarımızın “kirpik uzatma” amacıyla piyasaya arz edilen ürünlere rağbet etmemeleri ve bu konuya hassasiyet göstermeleri gerekmektedir.
                
Kamuoyuna saygıyla duyurulur

Alizade Markalı Bitkisel Yağlar ve Kremler Hakkında Duyuru

“Alizade Gıda Tekstil Kozmetik Aktariye San. Ve Tic. A.Ş.” isimli firmanın Bakanlığımıza “kozmetik ürün” olduğunu beyan ederek bildirimini yaptığı “Alizade” markalı bitkisel yağlar ve kremlerin kozmetik amacı dışında tedaviye yönelik, endikasyon ibareleriyle reklam, tanıtım ve satışının gerçekleştirildiği tespit edilmiş ve Bakanlığımızca gerekli işlemler başlatılmıştır.
 
               Vatandaşlarımızın farklı internet siteleri üzerinden satışa sunulan “Alizade ARK Krem: Ağrı Romatizma Kireçlenme Doğal Kremi”; “Alizade Saç Losyonu: Saç Çıkarıcı” gibi bitkisel içerik iddiası ve sağlık beyanı ile reklam ve tanıtımları yapılarak satışa sunulan ürünlere itibar etmemeleri ve bu konuya hassasiyet göstermeleri gerekmektedir.