Özel Karaman Selçuklu Hastanesi Uzman Doktoru Nermin Kömek  okul çağındaki çocuklarda Skolyoz (omurga eğriliği) riski üzerine bilgilendirici seminer düzenledi.

Demosan Otelde gerçekleşen seminere aileler, sağlıkçılar, öğrenci ve öğretmenler katıldı. 

 Kömek konuşmasına Skolyoz’un tanımıyla başladı;’’  Skolyoz omurga eğriliği anlamına gelmektedir. Omurgamız bizim hayat ağacımızdır. Adeta çam ağacına benzer şekilde tüm sinirler omurlarımızdan çıkmakta ve vücudumuzun her türlü fonksiyonunu yerine getirmesini sağlamaktadır. Dolayısıyla ileri derecedeki skolyoz kişide hem görünüm hem de fonksiyon kayıplarına neden olmaktadır. Aynı zamanda kişinin psikolojik yapısını da olumsuz etkilemektedir.   Her 10 kişiden birinde görülen skolyoz, okul çağında ortaya çıkmakta ve ergenlik döneminde belirginleşmekte. Bu nedenle gelişmiş ülkelerde okul çağındaki çocuklara rutin skolyoz taramaları yapılmaktadır,’’dedi.
Okul çantaları bilinçli alınmalı ve bilinçli kullanılmalı
Özellikle okul çağındaki öğrencilerin kullandıkları çantaları alırken çok dikkat edilmesini vurgulayan Kömek, çanta kadar, çantanın kullanım şeklinin de önemini vurguladı.  Konuşmasının ardından katılan konukların tek tek sorularını cevaplayan Kömük  ailelerin bu konuda çok bilinçli olmadıklarından dolayı Karaman’da şimdiye dek bir hastanın başvurduğunu kaydetti. Kömük bu hafta Skolyoz konusunda vatandaşlara ücretsiz muayene ettiklerini de sözlerine ekledi.



Uzm. Dr. Nermin Kömek Kimdir?
1997 Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden  mezun olduktan sonra yine Trakya Üniversitesinden 2005 yılında ihtisasını tamamlamıştır.  Enjeksiyon tedavisi, Manuel Terapi, Osteopati Eğitimlerini alan Uzm. Dr.  Nermin KÖMEK  Hastanede hasta kabulüne devam etmektedir.
Fizik Tedavi ile ağrılarınıza son verelim slagonuyla hasta kabulüne devam eden Uzm. Dr. Nermin KÖMEK Fizik Tedavi Branşında Karaman’da yaşanan eksikliği bir nebze olsun rahatlatmaya devam etmektedir.
                Karaman Özel Selçuklu Hastanesi Fizik Tedavi Ünitesinde;
                Bel Ağrısı, Boyun Ağrısı, Omuz Ağrısı, Diz Ağrısı, Kalça Ağrısı, Bilek Ağrısı
                Bel Fıtığı, Boyun Fıtığı, Kireçlenme, Romatizma, Sinir Sıkışması, Topuk Dikeni,
                Kuru İğneleme, Ağrı Bandı Uygulaması, Manuel Terapi, Eklem Enjeksiyonları, Ağrı Nokta Enjeksiyonları
                Kırık Sonrası Rehabilitasyon, Felçli Hasta Rehabilitasyonu, Çocuk Hasta Rehabilitasyonu, Tüm Eklem ve Kemik Hastalıklarının Tedavileri Yapılmaktadır.

Not: Seminerle ilgili videoyu iki bölüm halinde sitemizde izleyebilirsiniz