Özel Selçuklu Hastanesinin teknik alt yapısı ve tıbbi donanımı ile alanında uzmanlaşmış Hekim kadrosu ve yardımcı sağlık personelinin birleşimi yine bir ilke imza attı.

Konu ile ilgili olarak bir açıklamada bulunan Karaman Özel Selçuklu Hastanesi Tıbbi Hizmetler Direktörü Arif BAKAN;''Safra Kesesi taşları toplumun %40’da görülen bir hastalıktır. Bunların çoğu küçük ve çok sayıda olabildiği gibi çok büyük boyutlara ulaşmış bir tek taşta olabilir. Özellikle bu tür vakalarda safra kesesi fonksiyonunu yapamaz. Hem de birçok komplikasyonu beraberinde getirir. Gerçekten bizim yaptığımız operasyondaki çıkarılan safra taşı Türkiye de çok az rastlanan boyutta idi. Bu türde safra kesesi rahatsızlığı olanların mutlaka bir uzman hekime başvurmaları sağlık açısından önem arz etmektedir. 
Bizde ekip olarak böyle bir operasyonu yaptığımız için hem mutlu olduk hem de bir ilki yaşadım. Hastamız bize hazımsızlık, şişkinlik, sırt ağrısı şikayeti ile başvurdu. Hastada yaptığımız muayene ve USG sonucu safra kesesinde taş olduğu tespit ettik. Hasta aynı zamanda diabetti. Hastamızla safra kesesi operasyonu yapılması gerektiğini paylaştık. Kapalı Laparoskopi yöntemiyle operasyonunu yaptık. Safra kesesini açtığımızda yaklaşık 7x11 cm çok büyük tek bir taş olduğunu gördük. Benim bugüne kadar gördüğüm en büyük safra kesesi taşı idi.
Özel Selçuklu Hastanesi yönetimi olarak Hastamız Ali KARDAŞ ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, Genel Cerrahi Uzmanımız Zihni KOCAERKEK  ve onun nezdinde tüm ameliyathane ekibimizi bu başarılı ameliyatından dolayı tebrik ediyoruz,''dedi.