Samsun’da sağlık teknisyeni olan Hakan Kurt, Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş’a burun ameliyatı olduktan sonra modellik teklifleri almaya başladı.

FBM Tıp Merkezi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş’a, 2012 yılında burundan estetik ameliyatı olan 30 yaşındaki sağlık teknisyeni Hakan Kurt’un hayatı değişti. Burnundaki şikayeti üzerine Doç. Dr. Hayati Akbaş’a başvuran Hakan Kurt bundan 2.5 yıl önce burun ameliyatı oldu. Ardından geçen zaman içerisinde burnu düzelen ve eski halinden farklı yüz yapısı ile fotoğraflar çektiren Hakan Kurt, çektikleri fotoğrafları sosyal paylaşım sitesi Facebook’a yükledi. Fotoğrafları gören bazı ajanslar Hakan Kurt’a modellik teklifi edince daha öncesinden sürdüğü sağlık teknisyenliği yanı sıra bir yandan da modellik yapmaya başladı.

Kontrol için geldiği tıp merkezinde Doç. Dr. Hayati Akbaş’a halinden çok memnun olduğunu ve öz güveni yerine geldiği söyleyen Hakan Kurt, “2012 yılı Ocak ayında ameliyat oldum. Ameliyat çok kolaydı, bir ağrısı bir sızısı yoktu. Ameliyat sonrası hayatım değişmeye başladı ve bir de ek iş yapmaya başladı. Faccebok’ta attığım fotoğrafların üzerinden benim modellik yapmamı istediler, bana tekliflerde bulundular. Daha önce yaptığım iş ile birlikte modellik de yapmaya başladım” dedi.

“GÖRSELLİK GÜNÜMÜZDE ÇOK GEÇERLİ BİR DURUM”

Burun estetiği ameliyatlarının estetik cerrahların en sık yaptığı ameliyatların başında geldiğini söyleyen Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, “Burun bir insanın yüzünü en çok değiştiren, insanın öz güvenini en çok arttıran estetik operasyondur. Bir insanın burnunda şekil bozukluğu varsa, yüzüyle bir uyumsuzluk olduğunu düşünüyorsa biz estetik cerrahlar mutlaka burun estetiği operasyonu öneriyoruz. Bu operasyonların iki şekilde faydası olduğunu düşünüyoruz. Birincisi özgüven duygusunu arttırdığı için, kendine olan güven duygusunu arttırdığı için, bir insanın hayat başarısını, akademik başarısını, sosyal başarısını hatta aile yaşantısını dahi olumlu etkileyen bir faktördür. Bir diğeri de burun estetiği ameliyatı sırasında biz burun içerisindeki solunum fonksiyonunu engelleyen rahatsızlık varsa, bir tıkanıklık bir engel varsa, onu da aynı anda düzelttiğimiz için aynı zamanda sağlık yönünden düzgün bir hale getiriyoruz. Burun ameliyatı sonrası birçok insanda mesleki formatta değişiklikler çok görüyoruz. Bir örnek vereyim: Bir bankada en alt düzeyde çalışan bir hastamızın operasyon sonrasında bir bankanın şube müdürlüğüne kadar yükseldiğini söyleyebilirim. Çünkü gerçekten görsellik bugün günümüzde çok geçerli bir durum. Bir burun ameliyatı ile bir kişinin mesleğinde pozisyonunda çok bariz değişiklikler olabilir. Örneğin, aktörse aldığı roller değişir daha farklı roller almaya başlar, televizyon programcısıysa o program içerisindeki pozisyonları değişir veya bir başka meslekteyse sanatçılığa mankenliğe aktörlüğe geçişler olabilir. Bunlar hepsi bildiğimiz yaşadığımız şeylerdir. Genellikle ameliyat sonrası yaşadığımız değişikler olumlu değişiklerdir" diye konuştu.