Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Ayşegül Sivri, büyük göğüslerin yatarken ağırlığa bağlı nefes alma zorluğu, kollarda ve ellerde uyuşukluklara neden olabileceğini belirtti.

Op.Dr.Ayşegül Sivri, kadınların çoğu zaman göğüslerinin büyük, küçük ya da sarkık olmasından şikayet ettiğini belirterek, “Bu şikayetler çoğu zaman kadınlarda öz güven eksikliğine yol açar. Büyük ve sarkık göğüslerden yakınan kadınlar bu grubun önemli bir kısmını oluşturmaktadır. Bu kadınların estetik kaygılarının yanında hayat standartlarını düşürücü birtakım problemleri de vardır. Bunlar arasında en belirgini bel, boyun ve sırt ağrılarıdır. Burada ağrı gerçekten çok şiddetli olup büyük ve ağır olan göğüslerin yarattığı ağırlık etkisine bağlıdır. Bu kadınları anlamanın en etkili yolu boynumuza 5 kiloluk bir ağırlık takarak 5 dakika yürümenizden geçer. Ağrının ve konforsuzluğun ne olduğunu ancak o zaman anlarız.’’ diye konutu.

’’Büyük göğüslü kadınların bir diğer şikayeti şişman gözükmeleri ve fazla ağırlığa bağlı kambur durmalarıdır. Buda kişide öz güven eksikliğine yol açar. Yine ağırlığa bağlı sütyen askı izleri de omuzda derin izlere yol açmaktadır” diyen Op.Dr.Ayşegül Sivri daha sonra şunları kaydetti; “Büyük göğüslü kadınlarda özellikle yaz aylarında göğüs altında terlemeye bağlı mantar ve cilt enfeksiyonu da sık gözlenir. Göğüs küçültme ve toparlama ameliyatı sonrası bu şikayetlerin de tamamı giderilir. Bir diğer önemli yakınma yatarken ağırlığa bağlı nefes alma zorluğu, kollarda ve ellerde uyuşukluklardır. Bu kişilerin mevcut şikayetlerine bağlı özellikle genç yaşlarda asosyal kişilik bozuklukları da bulunur. Kısacası meme küçültme ameliyatı hayat standartlarını oldukça arttıran bir operasyondur.’’

Op.Dr.Ayşegül Sivri son olarak, ’başarılı bir estetik ameliyatın kişinin öz güvenini arttırmakta, psikolojisini düzeltmekte,yaşam kalitesini artırmakta ve hastanın dış görünüşü güzelleştirdiğini sözlerine ekledi.