Çeşme Devlet Hastanesi Başhekimi Mahfuz Aydoğan, bünyelerinde ağrısız tedavi dönemine başladıklarını açıkladı.

Soruları yanıtlayan Başhekim Aydoğan, "Barış Çankaya gibi bir ismi bünyemizde bulundurmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Bu hastalarımız için de çok büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Kendisi branşına hakim bir doktor arkadaşımız. Hastalarımıza özetle ağrıyla ilgili hizmet verebilmek konusunda çaba sarf etmek istediğini beyan ettiğinde biz bunu memnuniyetle karşıladık. Bu amaçla kendisinin hizmet vereceği ağrı polikliniğini hizmete soktuk. Polikliniğimiz de özetle bel ağrıları ve kanser hastalarının ağrıları için gerek ilaç ile gerek ilaçsız müdahale yapmak sureti ile hastalarımızın hayat kalitesini iyileştirme konusunda bir çalışmamız olacak. Bu hasta guruplarının hepsini hastanemize davet ediyoruz. Hastanemizin ağrı polikliniğinden yararlanmalarını istiyoruz” dedi.

Anestezi uzmanı Dr. Barış Çankaya, ağrının geniş ve kapsamlı bir konu olduğuna vurgu yaparak “Ağrılar, insan hayatını olumsuz etkiler. Yaşam kalitesini çok etkileyen önemli bir konudur. Etkeni ne olursa olsun ağrı tipleri vardır. Çok şiddetli ani gelişen akut ağrılar olabilir. Çok kronikleşmiş uzun süreli ağrılar olabilir. Kaynağı günlük yaşantıdaki bir bel ağrısı yaşanabiliyor. Bir ameliyat sonrası devam eden bir ağrı olabiliyor. Bu anlamda kanser ağrısının tedavisi de ön plana çıkıyor. Ayrıca, günlük yaşam biçimiyle alakalı stres koşullarının da eklenmesi, öncelikle bayanları ağrı anlamında etkilese de bu erkekler için de geçerli bir olay" diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı’na göre bazı cihazların ödemesi olmadığından temin etmek ve kullanmak konusunda her hastanenin sıkıntı yaşadığını ifade eden Çankaya, sözlerini şöyle tamamladı: "Hastalarımızın ağrısını giderecek, ağrısının tipine göre en azından ilaçları çeşme ortamında temin edecekleri bir alt yapı kurmaya çalışıyoruz. Bu amaçla ağrı polikliniği açtık. Yeni cihazlarımız geldiğinde bel bölgesine iğne yapma gibi daha ileri teknikler uygulayabilecek hale geliriz. Ama şuan en azından hastalarımıza ilaç yazabileceğiz. İzmir’e gidip sıra beklemek yerine burada aynı ilacı temin edebilecekler. İleri de cihazları temin ettiğimiz de özellikle sırt ve bel ağrılarında küçük uyarılarla bölgelere gerek ilaç uygulaması gerek radyofrekans yöntemiyle ses dalgaları ve biraz ısı vererek o bölgelere ağrının kaynağında ilaç tedavisi desteği ile gidermeyi amaçlıyoruz. Bu amaçla ağrı polikliniğimizi kullanıma açtık. Çeşmeli vatandaşlarımızı tedavi için bekliyoruz.”