Romatizmal hastalıktan dolayı 4 yıldır gözleri görmeyen 32 yaşındaki Cemile Kılıç, 5 ay önce yapılan kornea nakli sonrası 8 aylık çocuğunu ilk kez görmenin mutluluğunu yaşıyor.

Romatizmal hastalıktan dolayı 13 yaşında sağ gözü ve 4 yıl önce de sol gözünü tamamen kaybeden 10 yıllık evli Cemile Kılıç, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 5 ay önce kendisine kornea nakli yapıldı. Nakil sonrası ameliyatının üçüncü gününde bebeğini görmek isteyen anne Cemile Kılıç, bebeğini ilk kez 8 aylıkken gördüğünde duygulandığını söyledi.

Canik ilçesindeki Gaziosmanpaşa Mahallesi Akseki Sokak’ta oturan Kılıç ailesinin mutluluğu gözlerinden okunurken, baba Ferhat Kılıç, evlilikleri boyunca çok sıkıntı çektiklerini söyledi.

“8’İNCİ AYINDA ÇOCUĞUMU GÖRDÜM”

Çocukluğundan beri görme sorunu olduğunu belirten 32 yaşındaki anne Cemile Kılıç, “Romatizmal hastalıktan dolayı görme sorunum vardı. Ondan dolayı OMÜ’de tedavi görüyorum. Tam 2 sene hiç göremedim. Oğluma hamileliğinde ne rahat dolaşabildim ne de oğlum doğduktan sonra onu görebildim. Oğlumu ameliyatımın üçüncü günü, 8’inci ayında hastane odasında gördüm. Çok güzel bir şeydi. Daha sonra oğlumun bebeklik resimlerini gördüm. Oğlumu doğduğunda göremedim. Sisli puslu görebilmiştim ama oda hayal gibi, bir netlik yoktu” dedi.

Görmenin çok güzel bir şey olduğunu ifade eden anne Kılıç, “Çocuğumu görmeden önce bir tarafım pişman, bir tarafım mutluydu ama çocuğumu gördükten sonra pişman olan tarafımı sildim. Çocuğum doğduktan sonra en azından birilerine ‘gözleri ne renk, kime benziyor’ diye sormadım, kendim gördüm. Benim gözümde yüzde 100 görme olmayacak ama bu şekilde bile çok mutluyum” diye konuştu.

10 sene boyunca sıkıntı çektiklerini ifade eden Cemile Kılıç’ın eşi Ferhat Kılıç, “Eşimin gözleri düzelmeyecek diye içimizde çok korku oldu. Çocuk olduktan sonra ben de eşimin gözlerinin tamamen gideceği korkusu oluştu. Ama şimdi Allah’ımıza şükürler olsun ki düzeldi” şeklinde konuştu.

Aileyi evinde Organ ve Doku Nakli Samsun BKM Sorumlusu Dr. Mehmet Kazak ile birlikte ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Dr.Yusuf Köksal ise şunları söyledi: “OMÜ’de kornea nakli olan bir ailemizi ziyarete geldik. Cemile hanım çocuk yaştan beri görme problemi olan, son 2-3 seneden beri de hiç görmeyen bir kardeşimizdi. Bu arada görmede sıkıntı varken, hamile kalıyor. Hamileliği sürecinde ve çocuk doğduktan sonra 8 ay çocuğunun yüzünü göremiyor. Daha sonra OMÜ Tıp Fakültesinde kendisine kornea nakli yapılıyor ve naklinin yapıldıktan sonraki üçüncü günü hastaneye bebeğini istiyor. Çocuk 8 aylık iken ameliyatının üçüncü günü çocuğunu görüyor. Biz bunu öğrenince çok duygulandırdık. Çocuk bereketiyle gelmiş oldu.”