Denizli Devlet Hastanesi’ne Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doktor Dicle Şener, her yıl dünyada ve Türkiye’de milyonlarca çocuğun enfeksiyon hastalıklarından yaşamını yitirdiğini belirterek, bu konuda özellikle ailelerin dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bünyesine yeni iki yan dal daha eklendi. Hastane bünyesinde kurulan Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Polikliniği Denizli’deki tek çocuk Enfeksiyon Polikliniği olurken, Çocuk Alerji Hastalıkları Polikliniği de kamuda ilk kez hizmet vermeye başladı. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bünyesinde Çocuk Gastroenteroloji, Çocuk Nefroloji, Çocuk Endokrin, Çocuk Psikiyatri gibi yan dalları bulunduran Denizli Devlet Hastanesi’nde Çocuk Enfeksiyon ve Çocuk Alerji Poliklinikleri de hizmet vermeye başladı. Denizli’de tek çocuk Enfeksiyon Polikliniği olma özelliğini taşıyan Çocuk Enfeksiyon Polikliniği ile birlikte Çocuk Alerji Polikliniği’nin de açılmasıyla çocukların tanı ve tedavisi rahatlıkla yapılabilecek.

Denizli Devlet Hastanesi’ne Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı olarak atanan Doktor Dicle Şener, çocuk enfeksiyon hastalıkları hakkında bilgi verdi. Şener enfeksiyon hastalıklarının çocukların yaşamını tehdit eden önemli sağlık sorunlarından biri olduğunu, her yıl dünyada ve Türkiye’de milyonlarca çocuğun enfeksiyon hastalıklarından yaşamını yitirdiğini belirtti. Dr. Şener, “Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları biriminde, çocukluk çağının döküntülü hastalıkları, solunum yolu enfeksiyonları, menenjit, kemik, eklem enfeksiyonları, yumuşak doku enfeksiyonları ile brucella, tüberküloz, HIV gibi spesifik etkenlerin yol açtığı enfeksiyon hastalıkları ve bunların komplikasyonları ile ilgilenilmektedir. Hastanemizde yatan 0-16 yaşındaki hastaların alması planlanan veya almakta olduğu antibiyotiklerin bilinçli, uygun ve etkin kullanılması için çalışılmalar yürütülmektedir. Aynı zamanda hastane enfeksiyonlarını kontrol etmek, izlemek, bu enfeksiyonları en aza indirmek için gerekli çalışmalar yapılmakta hasta, hasta yakınları ve ilgili personele bu konuda eğitimler de verilmektedir” dedi.