YOZGAT (AA) - Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin duvarları, çocukların hastane fobisini yenmesi için çizgi film karakterleriyle renklendirildi.

Birçok çocuğun korkarak ve ağlayarak tedaviye gelmesi nedeniyle Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi yeni bir uygulama başlattı.

Çocukların tedavi süresince hastane ortamından olumsuz etkilenmemesi için çaba harcayan hastane yönetimi, sağlık kuruluşunun duvarlarını çocukların sevdiği çizgi film karakterlerinin resimleriyle süsledi. Boyama işlemine tedavi için hastaneye gelen bazı çocuklar da yardımcı oldu.

Duvarların boyanmasının ardından çocukların tepkileri azaldı.

Hastanenin başhemşire yardımcısı Beyzanur Topraktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birçok çocuğun hastane korkusu nedeniyle ağlayarak tedaviye geldiğini belirtti.

Çocukların en büyük fobisinin sağlık uygulamaları olduğunu dile getiren Topraktaş, "Enjeksiyon uygulamaları, damar yolu açımı çocukların en çok korktuğu, en çok kaçındığı durumlardır. Biz bunu eğlenceli hale getirmek, eğlenerek sağlık uygulamalarını almalarını istedik. Bunun için de böyle bir uygulamaya giderek hastanemizin duvarlarını renklendirdik. İnşallah, diğer hastanelere de örnek oluruz" dedi.

Duvarlara çocukların sevdiği çizgi film karakterlerinin resimlerini yaptıklarını belirten Topraktaş, "Yapmış olduğumuz etkinlik ilk günden meyvesini vermeye başladı. Boyama yaparken bir çocuk hastamız geldi. Duvarları da beraber boyadık, bize yardımcı oldu. Daha sonra eğlenerek gidip tedavisini oldu. Tedavi sürecinde ise hiç ağlamadı. Bunun faydasını görmüş olduk" diye konuştu.

Topraktaş, çocukların artık hastaneye değilde, park veya bir eğlence mekanına gider gibi hastaneye geleceklerini ve tedavi süreçlerinde eğleneceklerini beklediklerini sözlerine ekledi.