Dezenfektan

Gün içerisinde evde, iş yerlerinde, sokaklarda ve daha birçok alanda bulunuyoruz. Bu alanlar herkesin sıklıkla geçtiği ve bulunduğu mekanlar oldukları için insan sayısı arttıkça mekanda bulunan virüs, bakteri ve mikrop sayısı da artar. Sürekli temas halinde bulunduğumuz bu alanlarda hastalık kapma ihtimali de her zaman daha fazla olur. Bu nedenle özellikle umumi alanlarda kişisel hijyene dikkat edilmesi gerekir. Fakat hastalıklara sebep olan virüs ve bakterilerden kurtulmak için her zaman su ve sabun her zaman ulaşılabilir olmayabilir. Bu nedenler her zaman yanınızda taşıyabileceğiniz dezenfektanlar bulunur.

Dezenfektan içerisinde neler bulunur?

Dezenfektan içerisinde ise üründen ürüne farklılık gösterse de temelde hepsi bakteri ve mikropların ölmesine yardımcı olur. Dezenfektanlar sayesinde mikroplarla temas halinde olsanız bile vücuda girmesini engeller. Bu dezenfektanlar birbirinden farklı seçeneklerde piyasada bulunur. Eğer dezenfektan almayı düşünüyorsanız içerisinde cildi kurutmayan, vitamin ve yağ destekli olan dezenfektanları tercih edebilirsiniz. Aksi durumda dezenfektanlar cildin nem dengesini bozar ve kurumasına sebep olur. Ekstra nemlendirmeden kullanılan dezenfektanlar uzun vadede ciltte yaralar oluşturabilir.

Dezenfektan Çeşitleri

Dezenfektan çeşitleri arasında sprey, jel olarak piyasaya sunulur. Genellikle jel formda olanların içerisinde nemlendirici bulunur. Günümüzde birçok ortak kullanım alanlarında dezenfektanlar bulunur. Fakat riske atmamak için yanınızda cep boy bir dezenfektan taşıyabilirsiniz. Özellikle restoran, otobüs, ortak tuvaletler gibi yüksek risk bulunan alanlarda mutlaka dezenfektan kullanmalısınız. İster küçük boy isterseniz büyük boy temin ederek küçük şişelerde muhafaza ederek yanınızda taşıyabilirsiniz.

Dezenfektan Fiyatları

Dezenfektan fiyatları da içerik kalitesi, dezenfektan miktarına göre değişiklik gösterir. Ayrıca aldığınız dezenfektanların sağlık bakanlığından onaylı olmasına dikkat etmeniz gerekir. Aksi durumda farklı kimyasalların katıldığı dezenfektanlar yarardan çok zararlı olabilir. Bu nedenle dezenfektan satın alırken bildiğiniz markalardan ve eczanelerde satılan ürünlerden tercih etmeniz sağlığınız için daha doğru olur. Her ne kadar dezenfektanlar kullanışlı ve pratik olsalar da öncelik su ve sabun olması gerekir. Her üründe olduğu gibi dezenfektanların aşırı kullanılması zararlı olur. Dışarıdaki mikroplardan korunmak isterken sağlığınıza zarar vermek istemezsiniz.

Ayrıca dezenfektanlar sadece sizi dışarıdan gelen mikrop ve bakterilere karşı korumakla kalmaz sizde bulunan mikrop ve bakterilerin de başkalarına geçmesini engeller. Bu sayede toplum sağlığı korunur