Karaman Devlet Hastanesi arkasında bulunan alanda düzenlenen törene, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Karaman Valisi Fahri Meral, AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Şeker ve Selman Oğuzhan Eser, Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sonay Gürgen, daire müdürleri ile davetliler katıldı.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, diş hekimliği fakültesi hakkında bilgiler verdi.

Karaman Valisi Fahri Meral ise konuşmasında, “2007 yılında kurulan ve bugün itibari ile 1 milyon 660 bin metre kare kampüs alanına sahip olan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi kurulduğu günden bugüne kadar büyük bir gelişme göstererek içerisinde barındırdığı fakülte ve diğer birimleriyle büyümesine devam ediyor. Bundan sonra da hızla devam ettirmeye devam edecektir. Üniversitemizin kurulmasında gelişmesinde ve bu noktaya gelmesinde emeğe geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Hayırsever iş insan Ahmet Keleşoğlu’na Allah’tan rahmet diliyorum. Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesi’nin yapılması ile üniversite adından daha da söz ettirecek” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan da konuşmasında, “Ahmet Keleşoğlu Ermenek’te esnaflık yaptıktan sonra Konya’ya taşınıyor. Konya’da ticaretini geliştirdikten sonra İstanbul’a taşınıyor. İstanbul’da Selçuk Ecza Deposu’nun temellerini atıyor. Bu büyüğümüz Ahmet Keleşoğlu, kazandığı parayı vakfa devrederek milletimize, vatandaşlarımıza hizmet ediyor. Bu çok güzel bir örnek. Vakıf bugüne kadar üç fakülte ve kültür merkezleri yaptı. Ahmet Keleşoğlu’na Allah’tan rahmet diliyorum. Vakıf yönetimi de gerçekten hizmet noktasında çalışmalarını sürdürüyor. 15 yıllık süreç içerisinde Karaman, gerçekten bir köy görünümünden modern gelişmiş bir kent konumuna geldi. Halen gelişmeye devam ediyor. Eksiklerimiz var mı var, yapılacaklar var mı var. Zaman zaman aksayan işlerimiz var mı elbette var. Bunların peşinden koşmaya devam edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Lütfü Ketenci tarafından dua edildi. Ardından Elvan ve beraberindekiler butonlara basarak fakültenin temel atma törenini gerçekleştirdi.