ELAZIĞ (İHA) – İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Cihangiroğlu, diyabet hastası olmamak için düzenli beslenme, egzersiz ve hayat tarzı değişikliğine önem gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Medical Park Elazığ Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı, Uzm. Dr. Ahmet Cihangiroğlu diyabette nelere dikkat edilmesi hakkında bilgi verdi.

Diyabet hastalığının toplumda sıklığının gün geçtikçe arttığını belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Cihangiroğlu, “Beslenme düzenindeki değişiklikler, genetik yatkınlık ve hareketsiz yaşam diyabetin oluşmasında öncüldür. Diyabetin belirtileri hastalarda susama hissi, kilo kaybı, yorgunluk, halsizlik, sık idrara çıkma, ağız kuruluğu şeklinde olmaktadır. Farkında olan hastaların dışında toplumda bir o kadarda farkında olmayan diyabet hastaları bulunmaktadır” dedi.

Diyabetin organların çoğunu etkilediğini dile getiren Cihangiroğlu, “Diyabet etkisini öncelikle gözde gösterir. Göz organı dışında, böbrekleri etkileyebilir. Ellerde, ayaklarda uyuşmalar oluşturup sinirleri etkileyebilir. Hastaların ayaklarındaki yaraların iyileşmemesinden dolayı ayaklarını kaybedenlerde olabiliyor. O yüzden diyabet önem arz etmektedir. Diyabet kronik bir hastalık olduğu için zaman içerisinde hastalar büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Diyabete sahip olmamak için düzenli beslenme, egzersiz ve hayat tarzı değişikliğine önem göstermek gereklidir. Diyabetin vücutta herhangi bir belirtisi mevcut olduğu vakit mutlaka hekime başvurulmalıdır” diye ifade etti.