Aslen Karaman’ın Kazım Karabekir İlçesinden olup ancak Belçika’da yaşayan ve 4 yıldır diyaliz tedavisi gören Şükriye Demir memleketine geldiğinde tedavi gördüğü Karaman Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesine Diyaliz cihazı aldı.
Fresenius Medical Care 4008 S model ve marka olan yaklaşık 27 Bin TL değerinde olan cihaz firma yetkilileri ve bağışçı yakınları tarafından Karaman Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesine teslim edildi.
Karaman Genel Sekreter Vekili İdari ve Mali Hizmetler Başkanı Hüseyin Karasüleymanlıoğlu toplumun yararına yapılan her türlü bağışın çok yüce bir davranış olarak görüldüğünü ancak sağlık alanında hasta insanların iyileşmesine katkıda bulanacak, şifa için aracılık edecek olan bu bağışın çok daha hayırlı olduğunu söyledi.
Hemodiyaliz cihazının teslimi sırasında konuşan Hastane Yöneticisi Op. Dr. Orhan Fesçekoğlu bağışlanan cihazın pek çok böbrek hastasının tedavisi için kullanılacağını, çok hastası olan ve yoğun çalışan diyaliz ünitesinin bu cihaz sayesinde birkaç hasta daha kabul edebileceklerini belirtti. Op. Dr. Fesçekoğlu bağış yapan Şükriye Demir adına yakınına teşekkür belgesi vererek minnettarlığını belirtti. 
Şükriye Demir’in yeğeni Hüseyin Dedeoğlu’da 4 yıldır diyalize giren Şükriye Demir’in Karaman’da tedavi gördüğü sürelerde Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesinin hasta yoğunluğunu gördüğünü özellikle yaz döneminde başvuran hasta sayısının artması üzerine yeni seansların bile yetersiz kaldığına şahit olduğu için böyle bir bağış yapmaya karar verdiğini açıkladı.
Şükriye Demir’in yurtdışından geldiği ve önümüzdeki günlerde Karaman Devlet Hastanesi Diyaliz Biriminde tekrar tedaviye başlayacağı bildirildi.