Boyun fıtıkları, ense kaslarının kasılmasına neden olacağı için baş ağrısı yapacağı belirtildi.

Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Doç.Dr. Cahide Topsakal, hipertansiyonun baş ağrısı yapacağını söyledi. Baş ağrılarının yüzde 50’sinin stres kaynaklı olduğunu söyleyen Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Doç.Dr. Cahide Topsakal, “Ağrı, ense kökünden başlar başın arkasından yukarı çıkar ve tepede düğümlenir. Bazı insanlar ağrıyı geçirmek için kafalarını eşarpla sıkar. Başarılı olabilir ama sadece stres tipi baş ağrılarında etkilidir” dedi.

“ANTİDEPRESAN KULLANILABİLİR”

Yapılacak ılık banyonun stres kaynaklı baş ağrısını geçirebileceğini söyleyen Doç.Dr. Cahide Topsakal, “Baş ağrısı ısrar ediyorsa, kas gevşetici, ılık banyo işe yaramıyorsa ve üç haftadır devam ediyorsa o zaman anti depresana da başlamak gerekebilir. Antidepresan her zaman depresyondaki insana verilmez, birçok kez gerginliği azaltmak için de verilir. Bir antidepresan altı aydan kısa kullanılmaz. Gerekirse bir altı ay daha kullanılabilir” diye konuştu.

“BOYUN FITIĞI OLABİLİR”

Göz hastalıklarının baş ağrısına neden olabileceğini söyleyen Topsakal, şöyle konuştu; “Astigmat, miyop, hipermetrop gibi göz hastalıkları baş ağrılarına neden olabilir. Boyun fıtıkları ense kaslarının kasılmasına neden olacağı için baş ağrısı yapar. Aynen stres baş ağrısı gibidir. Bir hasta boynum ağrıyor dediğinde mutlaka boyun MR’ı çektirip altında bir fıtığın yatıp yatmadığını görmek gerekir. Genetik yatkınlığı olan ya da mesleki travmaya maruz olanlarda boyun fıtığı olma riski fazladır.”