Sağlığın değerini bir kere daha çok ciddi şekilde anladığımız bu süreçte yurtdışı sağlık sigorta firmamızı hangi kriterlere göre seçmeliyiz?

1-En başta dikkat etmemiz etkenlerden birisi, iletişim hızı. Farklı bir ülkede sigortanızdan faydalanacağınızı düşünürsek anlaşmalı kurumlardan talep ettiğiniz sağlık hizmetine karşın firmanın anlaşmalı kuruma bir an önce destek verip, sizlere almak istediğiniz sağlık hizmetini/hizmetlerini hızlıca sunabilmesi gerekiyor.

2-İnsanların en çok ilgilendiği konuların başında tabii ki ekonomik olması geliyor. Sigorta firmalarının müşterilerine birden fazla poliçe seçeneğini sunduğunu ve bunların içeriğinin ve bedelinin de farklı firmalara göre değişkenlik gösterdiğini biliyoruz. Burada dikkat etmeniz gereken ekonomik sınırınızı aşmayacak fakat içeriği ve olanakları yüksek olan, bir poliçe seçmeniz.

3-Anlaşmak üzere olduğunuz sigorta firmanızın, anlaşmalı kurumlar ağını talep ediniz. Hak verirsiniz ki bu sigortaya ne zaman ve nerde ihtiyacımız olacağını bilemeyiz. Dolayısıyla sizlere kendinizi her an güvende hissettirecek, ağı geniş bir firma tercihiniz olsun.

4-Bir diğer önemli konu ise Vakantie(tatil) sürenizi en çok nerede geçirdiğiniz. Vaktinizi en fazla geçirdiğiniz konumlardaki özel sağlık kurumlarıyla irtibata geçip anlaşmalı oldukları sigorta firmalarını öğrenebilir, buna göre de bir yol izleyebilirsiniz. Bu konuda en iyi ve nitelikli desteği özel sağlık kurumlarının anlaşmalı sigortalar biriminden alabilirsiniz.  

En önemli başlıkları sizler için sıraladık. Konuyla alakalı merak ettikleriniz, sigorta firmanızın yeterlilikleri ve gene sigorta firmanızın hangi işlemlere onay verip vermeyeceğiyle ilgili Hastanemiz Yurtdışı Anlaşmalı Kurumlar Sorumlusu Fatma Sayan Hanım’la irtibata geçebilirsiniz.