Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında hekimlik mesleğinin zor, uzun ve yoğun bir eğitim süreci gerektirdiğini belirterek “Fedakar hekimlerimizin, bu mesleğe gönül veren tüm sağlık profesyonellerinin 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun” dedi. 
Genel Sekreter Dr. Ayhan ERENOĞLU mesajında şöyle devam etti:
''Bu mesleğin bir ferdi olarak ülkemizde ve dünyada hekim olmanın ne denli zor olduğunu biliyoruz. Hele de uzman hekim olmak için; zor, yoğun ve 6 yıllık bir eğitim sürecinin ardından neredeyse bir o kadar da uzmanlık eğitimi alınması gerekir. Sadece eğitim sırasında değil, sonrasında da, hekimlik mesleğinin icra edilmesinde büyük fedakârlıklar gerektirir.  Mesaisi 7 gün, 24 saat süren hekimlerin tatili, eğlencesi, hatta ailelerine ayırdıkları zaman bile tamamen kendisinden şifa bekleyen insanların ihtiyaçlarına göre belirlenir. 
Bu denli önem arz eden bir mesleğin değer görmesi ve şartlarının iyileştirilmesi en büyük arzumuz olduğu gibi hekimlik mesleğinin saygınlığının kazandığı para ile ölçülemeyecek kadar önemli olduğunun göstergesi olacaktır.  Büyük bir fedakârlıkla, mesai kavramı olmadan verilen özverinin karşılığında sadece mesleğine saygı bekleyen hekimlerimizin bayramlarını gerçekten bayram gibi kutlamaları gerekir.
Bu vesile ile fedakâr hekimlerimizin ve sağlık hizmetlerinin sunumunda görev alan değerli sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramlarını kutluyor, mesleklerine verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ediyorum,''dedi.