Ziyaretinde mevcut koşulları değerlendiren Genel Sekreter yapımı devam eden yeni Devlet Hastanesi ek binasını gezerek firma yetkilisinden bilgi aldı.
Geçici Poliklinik Binasına Karar Verildi.
Ermenek Devlet Hastanesi Hastane Yöneticisi / Başhekim Uz. Dr. Mehmet Alakaya, Başhekim Yardımcısı Dr. Emrah Seyhan, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sevim Baran, İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Seyit Ayan ile yapılan görüşmede ek binayı yapan firmanın poliklinik hizmetlerinin verildiği binanın revizyonunun gerçekleştirilebilmesi için söz konusu binanın boşaltılmasını istediklerini belirttiler. Bunun üzerine Genel sekreter Dr. Ayhan Erenoğlu gerek hizmetin aksamaması gerekse çalışan ve hasta mağduriyetinin olmaması için poliklinik yapılabilecek uygun bir yer arayışına geçti. Farklı alternatiflerin yerinde görülerek değerlendirilmesinin ardından en uygun yerin hastane bahçesinde gelecek dönemde kullanılmak üzere inşa edilen sosyal alanın geçici süreliğine poliklinik hizmetleri için kullanılmasına karar verildi. Dr. Ayhan Erenoğlu Ermenek Devlet hastanesi yönetici kadrosuna  “çalışma koşullarınızın ne kadar zor olduğunu görebiliyorum.  Bir yandan inşaat devan ediyor, diğer yandan sağlık hizmeti kesintisiz devam ediyor. Gönül isterdi ki yeni bir bina sıfırdan yapılsın, sizleri de tamamen o binaya taşıyalım. Ancak bu şuanda mümkün değil. Bu şartlarda en uygun ortamı bulmak zorundayız” şeklinde konuştu.

Diyaliz Hizmetleri Geçici Bir Süre İçin TSM Binasında Verilecek

Diğer taraftan Diyaliz biriminin geçici olarak bulunduğu binayı ziyaret eden Genel Sekreter buranın da diyaliz hastaları için kesinlikle uygun olmadığını ifade ederek burada diyaliz hizmetlerinin sağlıklı şekilde verilemeyeceğini vurguladı. Diyaliz çalışanlarının da görüşlerini dinleyen Dr. Erenoğlu, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ali Rıza Altunsoy ile yaptığı görüşme neticesinde Ermenek Toplum Sağlığı Merkezinin bir kısmının geçici olarak Diyaliz hastalarının tedavileri için kullanılması mutabakatına varıldı. Toplum Sağlığı Merkezini de yerinde inceleyen Genel Sekreter, Ermenek Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Mehmet Alakaya ‘ya derhal taşınma işlemleri için gerekli planlamanın yapılması talimatını verdi. 
Genel Sekreter Dr. Ayhan Erenoğlu hem poliklinik hem de diyaliz biriminin yerlerinin netlik kazanmasının ardından ilçeden ayrıldı.