Yayınladığı mesajda Mutluer: “Bugün 14 Mart 2019, 1919 yılında 14 Mart tarihinde yani bir asır önce İngilizlerin işgali altındaki İstanbul’da, tıbbiye 3. sınıf öğrencisi Hikmet Boran’ın önderliğinde tıp öğrencileri bir işgal protestosu gerçekleşmişti.

 Ezelden beri hür yaşamış milletimizin işgale boyun eğmeyeceğini haykırdığı ve tıbbiye öğrencilerinin yaktığı bu bağımsızlık meşalesinin 100. yıl dönümündeyiz.

İşgale karşı verilen bu bağımsızlık mücadelesinin adı “Tıp Bayramı” oldu. O günden bu yana 14 Mart Tıp Bayramı sağlık çalışanlarının bir şöleni halinde kutlanmaktadır.

Bu milletin hekimleri, bu milletin yeniden dirilişi için o gün nasıl kenetlendi ise bugün de büyük ve güçlü Türkiye idealimize her zamankinden daha çok bağlı olduğumuzu, hekimler olarak bütün dünyaya ilan ediyoruz.

 Unutulmamalıdır ki, biz hekimler ve sağlık çalışanları, insan hayatının kıymetini en iyi bilen insanlarız. Bir canı kurtarmayı, bütün insanlığı kurtarmakla eşdeğer sayan anlayışın sahipleri olarak gece gündüz insanımızın sağlığı için hizmet sunuyoruz.

İnsanların doğuştan sahip olduğu temel hak ve özgürlüklerinden belki de en önemlisi sağlıklı yaşam hakkıdır. Bu nedenle yaşadığımız çağda tüm insanlara ulaşılabilir sağlık hizmeti verilmesi gelişmişliğin temel göstergelerinden biri olarak kabul görmektedir. Devletimiz de "Güçlü bir geleceğe ancak sağlıklı toplumlar ulaşabilir." anlayışıyla son yıllarda sağlık alanında önemli atılımlar ve başarılı çalışmalar gerçekleştirmiştir. Bunun doğal bir sonucu olarak sağlık ve tedavi alanında Türkiye, tercih edilen ülke konumuna ulaşmıştır.

Tüm bu gelişmelerin yanı sıra gece gündüz demeden insanlara hizmet vermeyi, karşılaştıkları her türlü zorluğa rağmen mesleklerini özveriyle devam ettirmeyi kendilerine ilke eden sağlık çalışanlarımızın gösterdikleri fedakârlık her türlü takdirin üzerindedir.

 Bütün olumlu gelişmelerin yanında son yıllarda giderek artan sağlık çalışanlarına şiddet olaylarını kesinlikle kabul etmiyor, bu tür eylemleri kınıyor, tüm sağlık çalışanlarını koruyan kapsamlı yasaların biran önce çıkartılmasını talep ediyoruz. Çünkü nitelikli sağlık hizmet sunumu, ancak, hastaya yeterli süre ayırmakla, şiddetin olmadığı, güvenli ve olumlu çalışma koşullarıyla mümkün olacaktır.

Bu düşüncelerle, insana hizmet gibi kutsal bir görevi özveri ile icra eden hekimlerimizin ve sağlıklı bir toplum yaşatılmasında önemli katkıları olan tüm sağlık çalışanlarının "14 Mart Tıp Bayramını" kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum." dedi.