Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi: “Dünya Sağlık Örgütü tarafından 7 Nisan “Dünya Sağlık Günü ve bugünü takip eden hafta da ‘Sağlık Haftası’ olarak kutlanmaktadır.

Sağlıklı yaşam her insanın doğumuyla birlikte elde ettiği ve insan olmaktan dolayı kazandığı bir haktır. Sağlıklı toplum, sağlıklı gelecek demektir. İnsan için sağlık her şeyden önce gelir. Yaşamak, öğrenmek, iş yapabilmek, çalışabilmek kısaca insanların yaşam boyu tüm aktiviteleri için sağlıklı olması gerekir. Ancak sağlığı yerinde olan insanlar kendisine, ailesine, çevresine topluma ve ülkesine yararlı olabilirler. Bu yüzden her şeyin başı sağlıktır. Sağlıklı toplumlar için öncelikle toplumun en küçük yapı taşı bireyin sağlıklı olması gerekir. Bireyler sağlıklı olduğunda toplumlar da sağlıklı olur.

İnsanımızın hayat kalitesinin artırılması sağlık hizmetlerinin kalitesi ve yaygınlığı ile doğrudan ilgilidir. Bunun bilinci ile AK Parti iktidarı ile sağlık alanında çok önemli reformlar gerçekleştirilmiş, Sağlıkta Dönüşüm Programı başlatılarak başarıyla uygulamış, yapılan çalışmalar ve gerçekleştirilen reformlar ile, insanımızın yaşam kalitesi ve sunulan sağlık hizmeti kalitesi önemli ölçüde yükselmiş, vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırılmış, herkesin eşit derecede sağlık hizmeti alması sağlanmış, sağlık hizmetleri vatandaşımızın ayağına kadar götürülmüş ve insan odaklı hizmet verilmeye başlanmıştır. Yine sağlık kuruluşlarımız, fiziki şartlarında yapılan düzenlemeler ve yapılan yeniliklerle modern bir yapıya kavuşmuş, tüm vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden insan onuruna yakışır bir şekilde faydalanabilmesi sağlanmıştır. Tüm Dünya’yı etkisi altına alan Koronavirüs salgını ile ülkemizin sağlık alanında ne kadar ileri yeterli bir seviyede olduğu, hazırlıklı olduğu ve vatandaşına verdiği önem anlaşılmıştır.

Salgın nedeni ile çok zor günler geçirdiğimiz bu günlerde bir kez daha sağlığın, sağlıklı olmanın ve toplum sağlığının önemi anlaşılmış, sadece kendimizin değil çevremizin de sağlıklı olmasının önemi anlaşılmıştır. Her vatandaşımızın hızlı, etkin ve kaliteli bir sağlık hizmetine kolayca ulaşabilesi, her bir vatandaşımızın sağlık hizmetlerinden en verimli şekilde yararlanması için yaptığımız çalışmalara kararlılıkla devam edilecektir. Koronavirüs salgını sebebiyle de devletimiz sonuna kadar vatandaşının yanında olmaya ve maddi manevi gerekeni yapmaya devam edecektir.

Yine bu süreçte ülkemizin dört bir yanında insan hayatını her şeyin üzerinde tutarak vatandaşlarımızın sağlığı için kutsal görevlerini büyük bir fedakarlıkla yerine getiren tüm sağlık çalışanlarımıza özverili ve başarılı çalışmaları nedeni en kalbi şükranlarımı sunar, çalışmalarında üstün başarılar diler, sağlıklı ve huzurlu yarınlar temennisi ile Dünya Sağlık Günü ve Sağlık Haftası'nı kutlarım.  

Ayrıca ülkemizin ve tüm insanlığın salgın hastalık nedeni ile içinde bulunduğu bu zor durumdan en kısa zamanda kurtulmasını Yüce Allah (C.C)’tan niyaz eder, salgın hastalık nedeni ile hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet diler, tedavi gören vatandaşlarımda acil şifalar dilerim.” dedi.