Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi:  “Dünya Sağlık Örgütü  (DSÖ) Anayasası'nın yürürlüğe girdiği 7 Nisan tarihi “Dünya Sağlık Günü" 7-13 Nisan tarihleri de Sağlık ve Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutlanmaktadır.

Dünya Sağlık günü ve Sağlık ve Sosyal Güvenlik Haftası ülkemizde her yıl çeşitli etkinlikler ile kutlanmakta, düzenlenen programlar ile sağlıklı yaşam ve sağlığın insan hayatındaki rolü ve önemi konusunda vatandaşlarımız bilinçlendirilmekte, hastalanmadan önce gerekli tedbirlerin alınması, sağlıkla ilgili bilgilerin geniş kitlelere ulaştırılması ve koruyucu sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırılması amacıyla önemli çalışmalar yürütülmektedir.

Her şeyin başı sağlıktır. Sağlıklı olmak insan hayatında her şeyden önce gelmektedir ve insanların mutlu, huzurlu ve başarılı olabilmeleri öncelikli olarak sağlıklı olmalarına bağlıdır. Yine kalkınmış ve gelişmiş bir millet olmanın yolu içinde yaşadığımız toplumumuzun sağlıklı bireylerden oluşmasını sağlamakla mümkündür.

Sağlık hizmetleri bir ülkeyi yaşanabilir kılan en önemli kriterlerden biridir.  Sağlık hizmetlerinin hızlı, etkin, kaliteli, ulaşılabilir ve hakkaniyete uygun sunabilmek amacıyla 2003 yılında AK Parti iktidarı ile hayata geçirilen sağlıkta dönüşüm programı ile yürütülen başarılı çalışmalar neticesinde ülkemiz gelişmiş ülkeler ile boy ölçüşecek seviyeye ulaşmış ve tüm dünyada adından söz ettiren bir ülke konumuna yükselmiştir.  2023 hedefleriyle de bu ilerleme artarak devam etmektedir. 

Sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde ve bu günlere gelmesinde bilgi, tecrübe ve özverili çalışmalarının ile katkıları çok büyük olan, fedakârca görev yapan tüm sağlık çalışanlarımıza gösterdikleri bu üstün gayret ve özverili çalışmaları için şükranlarımı sunuyor, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam temennisi ile Dünya Sağlık Günü ile Sağlık ve Sosyal Güvenlik Haftası’nı en içten dileklerimle kutluyorum.” Dedi.