Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Alkol ve Madde Bağımlılığı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin işletilmesine yönelik işbirliği protokolü imzalandı. Protokol imza töreninde konuşan Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, bonzai şarkısının düğünlerde çalınmaması için çalışmalar yaptıklarını açıkladı.

Denizli Valiliği’nde düzenlenen protokol imza törenine Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Tekin, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Osman Acar ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürvekili Saliha Koçoğlu katıldı. İmzalanan protokolle Devlet Hastanesi bünyesindeki AMATEM’in yanı sıra 100 yataklı PAÜ Psikiyatri ve Geriatri Hastanesi’nde de madde bağımlılarına hizmet verilecek.

SON YILLARDA UYUŞTURUCU KULLANIMINDA ARTIŞ

Protokol töreninde konuşan Vali Şükrü Kocatepe son yıllarda uyuşturucu kullanımının arttığını belirterek, "AMATEM sadece Denizli’ye değil, bölgeye de hitap edecek. Devlet Hastanesi bünyesindeki AMATEM yeterli değil. Madde bağımlılığı sabredebilecek bir tedavi değil. Acilen tedaviye ihtiyaç var" dedi. Bu tür merkezlerin Türkiye’nin sayılı yerlerinde bulunduğunu, bölgesel olarak hastaların bu merkezlere gittiğini belirten Vali Kocatepe, şöyle konuştu: "Bazı hastalar 2-3 ay beklemek zorunda kalıyor. Tedavi süreci hem aileler hem de hastalar için çok sıkıntılı geçiyor. Madde bağımlılığı çağın problemlerinden biri ve dünya gençliğini tehdit ediyor. Gençleri bu tür zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırmak gerekiyor. Genelde aileleri problemli olan gençler seçilerek avlanıyor. Önce uyuşturucu kullanıcısı olan bu gençler daha sonra pazarlamacı yapılıyor. Suçlular yakalanıyor ama büyük uyuşturucu baronları var. Bundan büyük para kazanıyorlar"

BONZAİ ŞARKISININ DÜĞÜNLERDE ÇALINMAMASI İSTENECEK

Denizli Valiliği, son dönemlerde kullanımı artan ve birçok gencin hayatını kaybettiği uyuşturucu madde bonzainin adının geçtiği şarkının düğünlerde çalınmaması için çalışma başlattı. Vali Şükrü Kocatepe, bir şarkıyı yasaklamanın doğru olmayabileceğini belirterek "Alınacak böyle bir karar değişik çevrelerce yanlış anlaşılabilir. Ancak gençleri kötü alışkanlıklara sevk edebilecek bu tür şarkıların çalınmaması için emniyet birimlerimiz çalışma yapıyor. Düğünlerde bu şarkının çalınmaması için tavsiye ve ricalarda bulunuyor. Biz böyle bir karar aldık. Vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı olması çok önemli" dedi.

ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ise, bölgenin öncelikli sağlık sorunlarına çözüm getirmek için çalışma yaptıklarını belirterek, "AMATEM çalışmalarını tamamladık. 100 yataklı Psikiyatri ve Geriatri Hastanemiz hizmete girdi. Alkol ve madde bağımlısı hastaların tedavisi bu hastanemizde yapılacak" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından törende, Vali Şükrü Kocatepe, PAÜ Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağcı, İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Tekin, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Osman Acar ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Saliha Koçoğlu protokolü imzaladı.