Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı iş birliğiyle düzenlenen "Gebe Eğitici Eğitimleri" bugün başladı.

Samsun’da 13 hastanede görevli 25 ebe 24-26 2014 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek olan, Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı iş birliğiyle düzenlenen "Gebe Eğitici Eğitimleri"ne başladı. Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde verilmeye başlayan eğitim programının açılış konuşmasını yapan Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Dursun Mehel, "Ülkemizde sezaryen doğum oranları yüksek. Sağlık Bakanlığımız bu oranları düşürmek için çeşitli eğitimler yaparak hem personelleri, personeller aracılığıyla da aileleri bilinçlendiriyor ve normal doğuma yönlendiriyor. 3 gün sürecek olan bu eğitimlerle açıklarımız varsa onları kapatacağız. İnşallah bu toplantımız hayırlı olur" dedi.

Eğitimlere konuşmacı olarak katılan İstanbul Medeniyet Üniversitesi Hemşirelik Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Fatma Coşar Çetin ise katılımcılara doğuma hazırlık, doğuma hazırlık sınıfı, gebelik anatomisi, doğal doğum, gebelik egzersizleri ve nefes teknikleri hakkında bilgi aktaracağını söyledi.

"Gebe Eğitici Eğitimleri"nde ayrıca Doç Dr. Nevin Şahin ve Doç. Dr. Nurdan Demirci çeşitli eğitimler verecek.