Ekim ayında Karaman’ın Boyalı Köyünde, 2. Katta bulunan evlerinin balkonundan düşen Adnan Ölken, boyun kırığı teşhisiyle Konya’da üniversite hastanesinde acil ameliyata alındı. Ameliyattan sonra aynı hastanenin yoğun bakımında yaklaşık 3 haftalık süren tedavinin ardından hasta kendi isteği ile Karaman Devlet Hastanesine naklini yaptırdı.  
Karaman’da Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon kliniğine geldiğinde boynundan aşağısı felç olan ve vücudundaki hiçbir kası çalışmayan Adnan Ölken, “Buraya geldiğimde tıpkı bir bebek gibi bakıma muhtaçtım. Yemeğimi bile eşim yediriyordu. Tüm ihtiyaçlarımı başkaları karşılıyordu.” dedi.
Fizik tedavi uzmanlarının tedavisi, fiyoterapistlerin gözetiminde uygulanan yoğun fizik tedavi programının ardından oturma dengesi bile olmayan Ölken, önce walker la (yürüteç), daha sonra koltuk değneği ile şuan dada desteksiz yürüyebiliyor. 
Adnan Ölken’nin Fizyoterapisti Ali Ceylan, hastasının ilk zamanlar oldukça endişeli, mutsuz ve korktuğunu belirterek telkinlerin ve uygulanan terapilerin ardından kendisinin de egzersiz programlarında yardımcı olmaya başladığını söyledi. “ Hastamızın geldiğinde kasları çalışmadığı için kas fonksiyonlarını geri döndürmeye ve geliştirmeye yardımcı olacak cihazlar kullanıldı,  bire bir egzersiz programları yoğun şekilde uygulandı. Diğer taraftan hastamızın istekli ve gayretli oluşu 2 ay sonra kendisini bu aşamaya getirdi. Şu anda bağımsız olarak yaklaşık 350 adım atabiliyor. Daha da gelişeceğine inanıyoruz.“ dedi.
Adnan Ölken, geldiği durumdan duyduğu memnuniyeti anlatırken “Yeni yılın en büyük hediyesi tekrar yürüyebilmek. Bana destek olan şifa veren hekimlerimize, sağlık çalışanlarına, fizyoterapistlere çok teşekkür ediyorum.“ şeklinde konuştu.