Sağlık-Sen Karaman Şube Başkanı İdris GÜneş konu ile ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında;''

Sahip oldukları doğal engellerle mücadele etmeyi başarmış engelliler, halen siyasal, ekonomik ve sosyal hayatın eşit bireyleri olma mücadelesi için diğerlerinden daha fazla mücadele etmek zorunda kalmaktadırlar. Engellilerin nüfus içindeki işsizlik oranı Türkiye genelindeki işsizlik oranının çok üzerindedir. Sosyal imkanlara erişim onlar için daha yorucudur.
 
Yapılan araştırmalar engelli nüfusun, halkın engelliye bakışından, medyada engellilerin muhtaç insanlar olarak yansıtılmasından rahatsız olduklarını, engellilere karşı toplumsal ilginin samimiyetine güven duymadıklarını ortaya koymaktadır.
 
Bunun yanı sıra engelli bireylerin ve ailelerinin toplumla bütünleşme sürecini; yoksulluk, eğitimsizlik, fiziksel şartların olumsuzluğu, özel hayata ilişkin sorunlar, işsizlik gibi nedenler geciktirmektedir. Özellikle toplumsal hayata katılımın en önemli göstergesi ve temel bir insan hakkı olan çalışma hakkı, engelli vatandaşlarımız açısından halen temel bir sorun olarak varlığını sürdürmekte, hatta diğer sorunlara da temel teşkil etmektedir. 

Toplumsal duyarlılığı geliştirmenin yasalarla mümkün olmadığı bilinmelidir. Devletin yasa çıkartmanın ötesine de geçerek, engellilerin sosyal hayata katılımını en kolay biçimde sağlayacak tedbirleri alması ve denetim altında tutması gerekmektedir. 
 
Engellilerimizin kamuda istihdam edilmesi sağlanmalı, kamu başta olmak üzere özel sektörde de iş hayatının içinde yer almasının önündeki engellerin kaldırılmasına yönelik düzenlemeler acilen yapılmalıdır. Kamuda görev yapan engelli personel, mali ve sosyal haklar konusunda mağdur edilmemeli, çalışma koşulları bakımından rahat çalışabilecekleri fiziki düzenlemeler yapılmalıdır. Ayrıca yerel yönetimlerimiz tarafından, engelli vatandaşlarımız için kurum ve kent içi fiziki düzenlemelerin yanı sıra üretim ve hizmet odaklı istihdam projelerine yoğunluk verilmelidir.  
 
Memur-Sen olarak engelli çalışanların sorunlarının masaya yatırılacağı ve çözüm önerilerinin sunulacağı “Çalışan Engellilerin Sorunları” sempozyumunu 11 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleştiriyoruz.

Bu düşüncelerle Sağlık-Sen olarak engelli vatandaşlarımızın, toplumsal hayatın üretken ve katılımcı bireyleri olarak yaşamlarını sürdürmelerinin en büyük dileğimiz olduğunu bir kez daha vurguluyoruz. Yaşanan sorunların çözümü ve toplumsal duyarlılığın artırılması noktasında devletin daha etkin bir rol üstlenmesi gerektiğini bir kez daha ifade ediyoruz,''dedi.