KONYA (AA) - Ereğli Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile ilçe sağlık müdürlüğü iş birliğiyle Ereğli sanayi esnafı ve çalışanlarına tetanos aşısı yapılıyor.

Özellikle sanayi ortamında metal ve paslı eşyalarla çalışan vatandaşlar için yüksek risk teşkil eden tetanoz hastalığına karşı Ereğli Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından aşı uygulaması başlatıldı. Uygulama ile birlikte sanayi esnafının ve çalışanların tetanosa karşı korunması amaçlanıyor.

İlçe Sağlık Müdürlüğü ile işbirliği içinde yürütülen çalışma hakkında bilgi veren Oda Başkanı Arif Demirbaş, şunları kaydetti:

"Odamızda iki yıllık görev süremiz içerisinde bir çok kez kan bağışı kampanyamız olmuştu. Şimdi ise İlçe Sağlık Müdürlüğümüz ile başlatmış olduğumuz bir tetanos aşısı kampanyamız var. Uygulamamız bugün başlamış olup odamıza kayıtlı bin üyemizi buraya gelerek aşı olmaya davet ediyoruz."

Sanayi bölgesinde yaralanma olaylarının sıkça görüldüğünü belirten Demirbaş, tetanos aşısının önemine dikkat çekerek kampanyada emeği geçen herkese teşekkür etti.