Mayasante Polikliniği Cilt Uzmanı Nazlı Turan, yaz sıcağından ve kuruluğundan çıkıp sonbaharın ılıman havasına alışmış ciltlerin yakında etkisini göstermeye başlayacak kış koşullarına hazırlanması gerektiği uyarısında bulundu.

Mayasante Polikliniği Cilt Uzmanı Nazlı Turan, cildi güçlendirmek ve kışa hazırlamanın doğru formüller ve profesyonel uygulamalarla son derece kolay olduğunu vurgulayarak, “Yaz ve sonbahar dönemlerinde ciltte oluşan kırışıklıkların, güneş lekelerinin, nem kaybı, kuruluk ve kalınlaşmaların yanı sıra sivilcelerde artış ve ciltte sarkmalara neden olur” dedi.

CİLT YAPISINA BAĞLI

Turan, ani hava değişimleri, yağmur, rüzgar ve soğukların etkisiyle oluşacak hasarları önlemek ve cildi kışa hazırlamanın cilt yapısı yapısına ve mevsimsel ihtiyacına göre değiştiğini kaydetti. Mayasante Polikliniği Cilt Uzmanı Nazlı Turan, “Sağlıklı bir cilt için, sağlıklı beslenmek ne kadar büyük önem taşırsa, bununla birlikte ciltte enerji akışını düzenleyen, sıkılaştıran, yorgunluk hissini yok eden, ölü deriyi atan, mevsimsel birikimlerden arındıran ve kışa bakımlı girmenizi sağlayan, terapi etkisi yapan cilt bakımları ve bir uzman desteği gerekmektedir. Polikliniğimizde, profesyonel tedavi konseptleri, bütünsel cilt bakım stratejileri, işlevsel cilt bakımları ile her cilt tipine çok rahatlıkla çözüm üretme olanağı bulabilmekteyiz” şeklinde konuştu. Nazlı Turan, cilt bakımı konusunda kullandıkları teknolojik bakım ürünlerinin, tüm cilt türlerine uyumlu olması ve her türlü gereksinimi karşılaması amacıyla geliştirildiğini belirterek, bu ürünler sayesinde, özellikli cilt problemlerine çözüm üretmenin yanı sıra, yumuşak, cilt yenileyici, dengeleyici, koruyucu, hoş bir cilt hissi bırakan sonuçlar elde ettiklerini vurguladı.

ERKEKLERİN DE CİLT BAKIMINA İHTİYAÇLARI VAR

Artık sadece kadınların değil, yoğun ve stresli bir tempoda çalışan erkeklerin de günlük hayatta ciltlerine özen gösterdiklerini vurgulayan Turan, şunları kaydetti:

”Her gün tıraş olma zorunluluğu olan erkeklerin özellikle de yağlı, kuru ve akneye meyilli ciltlerde ciddi sorunlar çıkabiliyor. Doğal olarak onların da kadınlar kadar cilt bakımlarına ihtiyaçları olacaktır. Kadınların cilt bakımlarında bir çok alternetifleri varken, erkekler kendileri için uyumlu olan bakımları bir kaç alternetif kullanarak çok rahatlıkla uygulatabilirler.”

TIRAŞTAN SONRA BAKIM ÖNEMLİ

Tıraş sonrası bakımın önemine değinen Mayasante Polikliniği Cilt Uzmanı Nazlı Turan, “Çünkü tıraştan dolayı yıpranan cilt dikkat edilmediği sürece aşırı tahriş ve daha ileriki boyutlarda kuru cilde sahip erkeklerde sık ve yaygın görülen sorunların başında egzama ve kaşıntılar görülebilir” dedi. Turan, erkeklerin de sabundan uzak durup günlük bakım ihtiyacını karşılayacak ürünler edinip düzenli cilt bakımı yaptırmalarının artık günlük hayatta mutlak gereksinimler arasında olduğunu da sözlerine ekledi.

KISA SÜREDE ETKİLİ SONUÇ

Profesyonel bakım ile hem kısa sürede hem de etkili sonuç almanın maliyetinin son derece uygun olduğunun altını çizen Nazlı Turan, cilt için gerçekleştirdikleri bu önemli ve bir o kadar da gerekli uygulamanın aşamalarını şöyle sıraladı :

“Yüksek dengeli bir temizleyici ile cilt yüzeyi temizlenir. Cilt masaj eşliğinde toniklenir. Cildi ölü deriden arındırmak ve alerjenleri temizlemek için Peeling uygulanır. Ciltte nemlenmeyi ve hücre yenilenmesini sağlamak için serum uygulanır. Maske altı masaj kremi uygulanır ki bu cilt dolaşımının hızlanması ve kasların harekete geçmesini sağlar. İnce bir tabaka halinde sürülüp, 15 dakika bekletildikten sonra ciltten arındırılan maske ise gözenekleri sıkıştırıp, yoğun nem sağlar, kolajen sentezini uyarır, çizgileri dolgunlaştırır, seramid miktarını artırır. Maske çıkarıldıktan sonra serum masajla yedirilir ardından geliştirilmiş özel krem uygulaması yapılır.”

Turan, söz konusu bakım uygulamasını, cildin kış boyunca ışıl ışıl kalması ve sağlıklı görünmesini sağlamanın yanı sıra cildi dış etkenlerden korumak için herkese önerdiklerinin altını çizdi.