Karaman Sağlık İl Müdürlüğü ve Kanser Birimi koordinasyonu Ermenek, Başyayla ve Sarıveliler İlçeleri ziyaret edilerek, eğitim seminerleri gerçekleştirildi.

Eğitim seminerlerine, Vali Fahri Meral’in eşi Zehra Meral Hanımefendi, İl Jandarma Komutanı İsmail Şahin’in eşi Bahar Şahin, ilçelerde ki daire amirlerinin eşleri, sağlık çalışanları ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. İnanç İkbal Çolakoğlu tarafından, kanser (meme, rahim ağzı, kolon), kendi kendine meme muayenesi ve kanser taramaları hakkında eğitim yapıldı. Konularla ilgili çeşitli broşürler ve KETEM çantası dağıtıldı. Seminerlere yaklaşık 550 kişi katıldı.

Karaman Sağlık İl Müdürlüğü tarafından seminerler hakkında yapılan açıklamada; “Desteklerinden dolayı Zehra Meral Hanımefendiye ve yoğun katılımları dolayısıyla halkımıza teşekkür ederiz. Sağlık Müdürlüğü olarak sizden ricamız harekete geçmeniz. Düzenli olarak sağlık taramalarınızı yaptırmanız, sağlık risklerine karşı önlem almanız ve erken teşhis imkânı yakalayarak, kendinizi ve sevdiklerinizi üzmeden, sağlıklı güzel bir ömür geçirmeniz. Sağlıklı Hayat Merkezi bünyesinde hizmet veren, Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ile Aile Hekimliği Birimlerimizde ücretsiz olarak yapılan, kanser tarama hizmetlerimizden sizin de yararlanmanız.” denildi.