İnşaat çalışmalarının sona ermesiyle birlikte Ermenek Devlet Hastanesi’nin tüm birimleri sırayla aktif hale getiriliyor. Tomografi ünitesinin hizmete girmesinin ardından 6 yatak kapasiteli 1. Basamak Yoğun Bakım Ünitesi de hastalara hizmet vermeye başladı.
Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Fikret SALIK sorumluluğunu yürüttüğü Yoğun Bakım Ünitesi ile ilgili yaptığı açıklamada Sağlık Bakanlığının kalite standartları kapsamında yapılan ünitenin hizmete girmesiyle birlikte 24 saat gözetim altında tutulması gereken hastalara sağlık personeli gözetiminde kesintisiz hizmet verileceğini söyledi.
Uz. Dr. Fikret SALIK  “Ünite, hastanemizin sunmuş olduğu sağlık hizmetlerinin içinde özellikli bir birim olduğu için ayrı bir önem taşıyor. Burada kritik hastaların, özel bakım gerektiren ve bunun eğitimini almış personellerle hizmet verilmektedir.  Bundan böyle il dışına sevk etmek durumunda kaldığımız hastalarımızın takip ve tedavisini hastanemizde de yapabileceğiz. Özellikle acil servise başvuran kronik hastalıkları olan astım, diyabet, kalp yetmezliği gibi hastalıkların ataklarında veya alevli dönemlerinde Karaman’a veya diğer büyük illere yapılan sevklerin önüne geçilecek.  Hastalarımız yoğun bakımda takip edilebilecek. “ şeklinde konuştu.  
Uz. Dr. Fikret SALIK açıklamasında “ Yoğun bakım ünitesi ayrıca, ameliyat olan cerrahi branş hastalarının ameliyat sonrası tamamen kendilerine gelinceye kadar kalabilecekleri, takiplerinin yapılacağı, dinlenme odası olarak ta kullanılabilecek “ dedi.