Hitit Üniversitesi Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başarılı operasyonlara devam ediyor.

Hastaneye başvuran iki farklı hastadan böbrek arkası yerleşimli 20 santimetrelik dev kitle ile kalın bağırsağın son kısmında yer alan kitle lezyonu başarılı bir şekilde ameliyatlarla çıkarıldı.

Sağ böbreğinde yaklaşık 20 santimetrelik tümör tanısı konulan hastada bulunan kitle, Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Murat Baykam, Yrd. Doç. Dr. Musa Ekici, Yrd. Doç. Dr. Aykut Buğra Şentürk, Yrd. Doç. Dr. Cemil Aydın ve Asistan Dr. Mustafa Serdar Çağlayan’dan oluşan bir ekip tarafından başarılı bir operasyon ile çıkarıldı.

Ameliyat hakkında bilgiler veren Doç. Dr. Murat Baykam, ameliyat sırasında hiçbir organın zarar görmediğini belirterek, hastanın sağ böbreğinin korunduğunu ameliyat 6 gün sonra hastanın taburcu edildiğini söyledi.

Kolonoskopi incelemesi sonucunda sigmoid kolon (Kalın Bağırsak) son kısmında kitle lezyonu tespit edilen hastaya Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Settar Bostanoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Murat Kendirici ile Op. Dr. Murathan Erkent’den oluşan genel cerrahi ekibince Çorum’da ilk kez uygulanan bir operasyonla laparoskopik (kapalı yöntemle) kolon rezeksiyonu uygulandı.

Prof. Dr. Settar Bostanoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Murat Kendirci yaptıkları açıklama da, “Laparoskopik yöntemle uygulanan bu ameliyat sonrası hastamız 2’nci gün beslenmeye başlamış ve 5’inci gün taburculuk aşamasına gelmiştir. Tüm hastalıkla olduğu gibi erken teşhis, erken ve uygun tedavi en önemli konudur. Bu bağlamda gerekli taramalar ve tetkikler hastanemiz bünyesinde yapılmakta ve ilgili tedaviler hususunda hastalarımıza azami özen gösterilmektedir. Laparoskopik yöntemle ameliyat edilen hastaların daha az ağrıları olmakta, hastanede yatış süreleri ve işe dönüş süreleri daha kısa olmaktadır. Daha az kesi ile gerçekleştirilen bu ameliyatlar sonrası hastaların kozmetik kaygıları daha az olmaktadır. İleri teknoloji gerektiren laparoskopik yöntemle cerrahi tedavi Üniversitemiz bünyesinde diğer kanser cerrahileri ile birlikte güvenle ve başarılı bir şekilde yapılmaktadır” ifadelerini kullandılar.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, hastanede yapılan başarılı operasyonlarla sağlığına kavuşan hastaları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.