Karaman Kamu Hastaneler Birliği olarak bağlı hastanelerimiz aracılığıyla Karaman halkımıza hizmet vermeye başladığımız günden bu yana personellerimizle bir ekip anlayışı içindeyiz. Bizler halkımıza sağlık hizmeti sunmakla görevli bir ekibiz ve ekipte yer alan tüm arkadaşlarımız bizim için son derece kıymetli, değerlidir.
Mesleğimizin zor ve meşakkatli olmasının yanında; sürekli öğrenmeyi ve fedakarlık yapmayı gerektiren, insan hayatıyla doğrudan ilgilenen bir meslek olmasından dolayı, kendimizi doğru olarak ifade edebilmek, hastalarımızı doğru algılayabilmek, kişiler arası sağlıklı iletişim kurabilme becerilerimizi arttırmak ve dinlemenin önemini kavramak amaçlı “Etkili İletişim ve Beden Dili” konulu seminer programı hazırlanarak eğitimlere başlanmıştır. Seminerimiz Halkla İlişkiler Uzmanı Sayın Safa ZORLU tarafından, tüm personellerimize 3 hafta boyunca “ Kişisel Gelişim, Etkili iletişim ve Beden Dili, Protokol ve Görgü Kuralları, son olarak da İdareciler için Eğitim Modülü”  konusu anlatılacaktır.

5 Şubat 2013 Salı günü bir otel’de Temizlik ve Güvenlik Personelleriyle başlamış olan eğitimimiz, takiben Hemşire, Sağlık Personeli ve Tıbbi Sekreterlerimiz, İdari Büro Personellerimiz, Hekimlerimiz ve İdarecilerimizle devam edecektir. Üç hafta boyunca sürecek olan eğitimlerimiz 22 Şubat 2013 tarihine kadar sürecektir. Karaman Devlet Hastanemiz, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizin yanında Ermenek ilçemize gidilerek yerinde tüm personellerimiz, doktorlarımız ve idarecilerimiz eğitim programına alınacaktır.

Eğitim Seminerimizin açılış konuşmasını yapan Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Nuriye ULU; yapılacak olan bu eğitimin çok faydalı olacağına inandığını, kişiler arası iletişimin sadece iş hayatımızda değil, yaşantımızın her döneminde her zaman gerekli olduğunu vurgulayarak; “Etkili İletişim ve Beden Dili” konulu seminer programına katılımların ve ilginin fazla olmasından dolayı çok memnun olduğunu belirtti.