ESKİŞEHİR (AA) - Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Derneği (EVSAD) Başkanı Orhan Koç, evde sağlık hizmeti veren kurumların sorunları çözmek için bir araya gelmesi gerektiğini söyledi.

Koç, EVSAD tarafından 33'üncüsü Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Prof. Dr. Necla Özdemir konferans salonunda düzenlenen "Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sempozyumu"nda yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, valilikler ve başka birçok kurumun evde sağlık hizmeti verdiği bilgisini aktardı.

Söz konusu çalışmaların koordineyle tek elden yönetilmesi, ihtiyacı olan kişilere erişim sağlanabilmesi için bu tür sempozyumları yaptıklarını belirten Orhan Koç, "Amacımız tüm paydaşları bir araya getirmek, bir masa etrafında toplayabilmek ve vatandaş, hasta odaklı sorunları tartışıp, çözüm yolları bulmak. Evde sağlık hizmeti veren kurumların sorunları çözmek için bir araya gelmesi gerekiyor" dedi.

Koç, evde sağlık hizmetlerinin sürekli ve sürdürülebilir olması için bütün paydaşların ortak hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Eskişehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hüseyin Seyhan Fidan ise 5 yıldır evde sağlık hizmetleri konusunda çok önemli adımlar atıldığını dile getirdi.

Evde bakım hizmetlerinin, hastaların ev ve refakatçi ihtiyaçlarının karşılanmasını, sosyal güvenlik kurumlarıyla olan ilişkilerin düzenlenmesini, ısınma ve beslenme ihtiyaçlarının giderilmesini kapsadığına değinen Fidan, şunları kaydetti: 

"Sağlık demek, sadece 'sağlık hizmetinin verilmesi' demek değil. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Sağlık Müdürlüğünün bu konunun direkt içinde olması gerekiyor. Aynı zaman da da belediyelerimizin bu konunun içinde olması gerekiyor. Dolayısıyla bu sempozyum, tüm bu paydaşları bir araya getiren ve problemlerin tartışılmasına vesile olan bir program oldu. İnşallah bundan sonra da sağlık ve bakım hizmetleri artarak devam edecek."

Sempozyumda konuşmaların ardından, evde sağlık ve bakım hizmetlerine ilişkin sunumlar yapıldı.