Başkan Uğurlu, yaptığı açıklamada insanların evde kullanmadıkları, son kullanma tarihleri geçmemiş ilaçları belediye olarak aldıklarını ifade etti.

Bu uygulama ile hem ilaç israfını önlemek hem de ihtiyaçlı insanlara fayda sağlamak amacında olduklarını ifade eden Uğurlu, şunları kaydetti:
“Özellikle hasta ve yoksul durumda olanlara en faydalı yardım ilaç yardımıdır. Hepimizin evlerinde mutlaka birkaç kez kullandıktan sonra raflara kaldırdığımız bir sürü ilaç vardır. Vatandaşlarımızdan evlerinde bu tür kullanılmayan ilaçlardan son kullanma tarihleri geçmemiş olanları Belediye polikliniğimize getirmelerini istiyoruz. Kullanılmayan ilaçlarınızı lütfen bağışlayın. Böylelikle hem israfı önlemiş oluruz, hem de sosyal güvencesi olmayıp katkı payını ödeyecek gücü bulunmayan vatandaşlarımızın dertlerine derman oluruz. Bilindiği gibi Belediye polikliniğimizde vatandaşlarımıza imkânlar dâhilinde hizmet vermekteyiz. Bu ilaçları Poliklinikte çalışan doktorlarımız sınıflandırıp ihtiyaçlı insanların tedavisinde kullanabilirler.”