İl Sağlık Müdürümüz Uzm.Dr.Nuriye ULU tarafından Koruyucu Hekimliğin önemini halkımıza benimsetme adına Karaman ilimize davet edilen Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Ç.Türksel DÜLGERGİL  ''Fırçalar Çantada Dişler Yolunda'' Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Programı ile Karaman'da hastalarla buluşuyor. 3 gün boyunca sürmesi planlanan program 3 ayrı yaş grubuna ve engellilere hizmeti amaçlıyor.

10 Temmuz Salı günü, Karaman Merkezde bulunan 3 Nolu Aile Sağlığı Merkezinde 1-3 yaş grupları arası (12-24-36 ay) bebeklere Ağız ve Diş muayenesi yapılıp ebeveynler konu hakkında bilgilendirilecektir.

11 Temmuz Çarşamba günü, Karaman İl Merkezine bağlı Akçaşehir Kasabası’nda 6-13 yaş grupları arasındaki çocukların dişlerine flor-jel-vernik uygulaması yapılacaktır.

12 Temmuz Perşembe günü, Özel Kaya Emre Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde yaş sınırı olmaksızın 7'den 70'e bütün engelli hastalara yönelik Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Programı uygulanacaktır.

İlgili yaş gruplarındaki çocuklarımızı ve ailelerini programımıza davet ediyoruz. Koruyucu sağlık hizmetiyle daha sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle…