Sağlık hizmetlerinden eşit, kaliteli ve kesintisiz yaralanmanın herkesin hakkı olduğu ilkesiyle hareket eden Karaman Devlet Hastanesi’nde yapılan tıbbi donanıma ve yeniliklere ek olarak hasta memnuniyetine yönelik uygulamalar da dikkat çekiyor.  Devlet Hastanesinde son olarak Fizik Tedavi ünitesinde akşam nöbetleri ile halkımıza 16.30 ile 22.30 saatleri arasında fizik tedavi hizmeti verilmeye başlandı. 

Kamu Hastaneleri Birliği Karaman Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ilimizin sanayi kenti olması, sanayi sektöründe çalışan kişi sayısının fazla olması sebebiyle Fizik Tedavi Ünitesine başvuruların attığına dikkat çekerek çalışanlar için tedavi hizmeti yakalama fırsatını uygulamaya koyduklarını belirtti. Özellikle gündüz saatlerinde fizik tedavi ünitesinde tedavi gören hasta sayısının ve randevu sırası bekleyen hasta sayısının fazla olması nedeniyle hastalarımızın mağduriyetinin önleneceğini açıkladı.  

Genel Sekreter Dr. Ayhan Erenoğlu açıklamasında şunlara değindi: 

“48 yatak kapasiteli Fizik Tedavi Ünitesinde özellikle  Topuk Dikeni (ESWT) tedavisine talep çok fazla . Bunun yanında kas ve kemik hastalıklarının tedavilerinde elektro uygulanıyor.  Nöroloji, pediatri ve ortopedik rehabilitasyon hastalarında egzersizlerde fizyoterapistler ve fizik tedavi teknikerleri tarafından birebir uygulanıyor. 

Günübirlik 130 hastaya hizmet veriliyor. Hastalarımıza randevularımız 20 ila 30 gün sonrasına randevu verilirken bu süre akşam seansı sayesinde oldukça azaldı. Akşam seansına 10 hasta alınabiliniyor.”